Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Ηλέκτρα" (Θέατρο Κήπου, 9-13/7), "Ορέστης" (Θέατρο Δάσους, 12-13/7), "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7)

Τα Χριστούγεννα του μπάρμπα-Ιωσήφ

Leave a Comment
Παραμονή Χριστουγέννων, σ' ένα μικρό ρωσικό χωριό, στα μέσα του 19ου αιώνα. O ηλικιωμένος τσαγκάρης μπάρμπα-Πανώφ ζει ολομόναχος και εργάζεται στο μικρό μαγαζί του. Οι χαρούμενες φωνές των παιδιών, τα λαμπερά φώτα και οι μυρωδιές από τα χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα του φέρνουν στο μυαλό εικόνες από το παρελθόν όταν ζούσε η γυναίκα του και τα παιδιά τους ήταν μικρά.
Όταν επιστρέφει στο σπίτι του, ανάβει τη σόμπα, κάθεται στην πολυθρόνα του κι αποφασίζει να διαβάσει. Ανοίγει την πολυκαιρισμένη Βίβλο, εντοπίζει την Ιστορία των Χριστουγέννων κι αρχίζει να διαβάζει. Καθώς διαβάζει, διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό του. Πόσο θα ήθελε να πρόσφερε ο ίδιος καταφύγιο στον Ιωσήφ, τη Μαρία και τον νεογέννητο Χριστό!

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Τα Χριστούγεννα του μπάρμπα-Ιωσήφ", σε διασκευή και σκηνοθεσία Μιχάλη Συριόπουλου. 

Ο Μιχάλης Συριόπουλος διασκευάζει το διήγημα του Τολστόι "Μια ξεχωριστή μέρα στη ζωή του μπάρμπα-Πανώφ"
Ένας ηλικιωμένος τσαγκάρης που ζει με τις αναμνήσεις του, ανακαλύπτει την αξία του να προσφέρεις, μέσα από μερικές απροσδόκητες συναντήσεις την ημέρα των Χριστουγέννων. Από την απόγνωση, τη νοσταλγία και τη φτώχεια, ο μπαρμπα-Ιωσήφ θα ανακαλύψει ότι πραγματικά μόνος είναι όποιος δεν αγαπά.
Οι ηθοποιοί φορώντας μάσκες, αποκαλύπτουν μέσα από μια ευαίσθητη και συγκινητική ιστορία το όμορφο πρόσωπο της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Παίζουν: Κατερίνα Γραμμενίδου, Δόμνα Χουρναζίδου, Γιάννης Μαυρόπουλος. 
  
Θέατρο Αυλαία (Κτίριο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
13, 14, 20, 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2014 και 1, 2, 3, 4 Ιανουαρίου 2015, στις 17:00.
Εισιτήρια: 8, 6 (μειωμένο)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: