Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σκηνές του κόσμου Vol.1

Leave a Comment
ΛΟΝΔΙΝΟ
1984 του Τζορτζ Όργουελ, σε διασκευή Robert Icke and Duncan Macmillan.
Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.
Το προφητικό έργο του Όργουελ "επανεξετάζεται" σε μια νέα ριζοσπαστική σκηνική προσέγγιση, σήμερα που οι έννοιες "ταυτότητα" και "επιτήρηση" που κυριαρχούν στη φουτουριστική οπτική του είναι πιο καίριες από ποτέ.
Στο Almeida Theatre, από 8 Φεβρουαρίου έως 29 Μαρτίου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Love and information της Caryl Churchill, σε σκηνοθεσία James Macdonald.
Κάποιος φτερνίζεται. Κάποιος δεν λαμβάνει ένα μήνυμα. Κάποιος μοιράζεται ένα μυστικό. Κάποιος δεν ανοίγει την πόρτα. Κάποιος ανέβασε έναν ελέφαντα από τις σκάλες. Κάποιος δεν είναι έτοιμος να μιλήσει. Κάποιος μίλησε στην αστυνομία. Κάποιος δεν αισθάνθηκε πότε κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Σε αυτό το ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο, περισσότεροι από 100 χαρακτήρες προσπαθούν να αντιληφθούν όλα όσα γνωρίζουν.
Στο Minetta Lane Theatre, από 19 Φεβρουαρίου 2014.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ
Conservatory του Michael West, σε σκηνοθεσία Michael Barker Caven.
Η νύχτα πέφτει φέρνοντας μαζί τις παράξενους ήχους και σκοτεινές σκέψεις. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να βρει όσα κρατούν τον γάμο τους ζωντανό. Είναι οι στιγμές του παρελθόντος, τα σταυρόλεξα, το ράψιμο και τα ποτά που τους κρατούν ακόμη μαζί; Το έργο, που παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα, φωτίζει το σκοτεινό παρελθόν μιας οικογένειας. Μετά από αρκετά χρόνια απομόνωσης και άρνησης, μπορούν να παραδεχτούν το μυστικό που τους ενώνει;
Στο Abbey Theatre, Peacock Stage, από 7 Μαρτίου 2014.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: