Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Δύο έλληνες δημιουργοί πρωτοπορούν στη Γερμανία

Leave a Comment
Ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά την παράσταση "Τηλέμαχος-Should I Stay or Should I Go?", στο Ballhaus Naunynstrasse, στο Βερολίνο. Το έργο αποτελεί μια σκηνική συνάντηση δύο γενιών ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, των Γκασταρμπάιτερ της δεκαετίας του '60 και των νέων ανθρώπων που φεύγουν στις μέρες μας από τη χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Το κείμενο γράφτηκε μέσα από έρευνα και συνεντεύξεις στην ελληνική κοινότητα της γερμανικής πρωτεύουσας και στη σκηνή εμφανίζονται ηθοποιοί άλλα και άνθρωποι που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με το θέατρο.

Η παράσταση ανέβηκε πρώτη φορά πριν από έναν χρόνο στο Βερολίνο και την Αθήνα (σε συμπαραγωγή με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και έχει βρει αξιοσημείωτη ανταπόκριση από το γερμανικό κοινό, αφού εκτός από τις παραστάσεις που συνεχίζονται στο Βερολίνο έχει ήδη περιοδεύσει σε αρκετές πόλεις (Χαϊδελβέργη, Καρλσρούη, Στουτγκάρδη, Μόναχο), ενώ το Μάιο πρόκειται να παιχτεί σε σημαντικά θεατρικά Φεστιβάλ, στη Βέρνη και το Σααρμπρύκεν.

Το σκηνοθετικό δίδυμο των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη ετοιμάζει παράλληλα για το "Θέατρο Νέων της Κωνσταντίας" σε συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την παράσταση "UTOPIA in progress" με βάση τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, όπου συμμετέχουν 20 νέοι ηθοποιοί ηλικίας 16 έως 22 ετών, που θα παιχτεί στην Κωνσταντία στις 26 Απριλίου 2014 και στην Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η ομάδα θα παρουσιάσει τον Ιούνιο επίσης μια περφόρμανς στο φεστιβάλ "Theater der Welt (Theatre of the World)" του Mannheim/ Μάνχαϊμ σε συνεργασία με τον διευθυντή του φεστιβάλ, Matthias Lillienthal.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: