Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικό σεμινάριο "Το φεγγάρι και η ζητιάνα"

Leave a Comment
Η ομάδα "Απ'αλλού Φερμένη" παρουσιάζει το σεμινάριο "Το Φεγγάρι και η Ζητιάνα", μια μελέτη και προσέγγιση στους δύο ρόλους εμπνεόμενοι από το θεατρικό έργο του Λόρκα "Ματωμένος Γάμος".
Με βάση το κείμενο, θα συνδυαστούν τα εργαλεία του Butoh και της υποκριτικής τέχνης ώστε ο συμμετέχων να προσεγγίσει ολιστικά τον χαρακτήρα που καλείται να ερμηνεύσει. Αυτό θα επιτευχθεί δουλεύοντας με καθοδηγούμενους και ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς το πρωτογενές υλικό με το σώμα και την αντίληψή, βγαίνοντας από τα στενά όρια του εγώ.
Bu(yo) σημαίνει χορός και toh πάτημα του ποδιού στη γη. To Βutoh είναι μια μορφή παραστατικής τέχνης που γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1959. Ο Τatsumi Hijikata και o Kazuo Ohno ηταν οι πρωτεργάτες αυτού του ρεύματος, οι οποίοι εισήγαγαν μια χορευτική προσέγγιση που ξυπνάει τη σύνδεσή μας με τη γη και την επαφή με τον ενδότερο εαυτό. Οι συμμετέχοντες θα περιπλανηθούν στα τοπία που υπάρχουν μέσα στο σώμα τους και θα αφεθούν στις διαδρομές της εσωτερικής τους κίνησης.

Η τεχνική που θα ακολουθηθεί, υποκριτικά στηρίζεται στον σωματικό-ψυχικό και φωνητικό μετασχηματισμό. Κάθε συμμετέχων καλείται να αναδείξει τη βαθύτερη αλήθεια του ρόλου και να επικοινωνήσει με αμεσότητα ανταποκρινόμενος στην ατμόσφαιρα που ορίζει η θεατρική συνθήκη.
Ο λόγος πάντα προκύπτει από εσωτερική ανάγκη για μοίρασμα και επικοινωνία. Έχει εσωτερικό ρυθμό, κλίμακες, επίπεδα, παύσεις και απεύθυνση. Μεταδίδει το μήνυμα του έργου και εκφράζει τις εικόνες που το συνοδεύουν.

Μέσα απο το συναπάντημα αυτών των δυο δρόμων, θα δουλευτούν τα εξής:
* Ανάλυση των ρόλων και του κειμένου
* Σύνδεση με την αναπνοή
* Αφύπνιση των αισθήσεων
* Χαλάρωση και Συγκέντρωση
* Μυική ενδυνάμωση και ευλυγισία του σώματος
* Διεύρυση της φαντασίας και ανταπόκριση σε φανταστικά
ερεθίσματα.
* Δράση στο εδώ και στο τώρα, δράση- αντίδραση
* Ποιότητα παρουσίας, μεταμόρφωση

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με μια ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό χώρο "Κενός Χώρος".

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών και σχολών χορού, ηθοποιούς, χορευτές και performers.

Συντονίζουν: Ράνια Νικολούλη και Μαριάννα Τσαγκαράκη.

Διάρκεια:
Σάββατο και Κυριακή 22-23/3
Σάββατο και Κυριακή 29-30/3

Ώρες: 11:00πμ - 15:00μμ.

Τόπος Διεξαγωγής: Κενός Χώρος, Αγησιλάου 77 Κεραμεικός
2ος όροφος, πλησίον Μετρό Κεραμεικός, Αθήνα.
www.kenosxoros.com 
Facebook/KENOΣ ΧΩΡΟΣ

Κόστος: 110 ευρώ, 70 ευρώ για φοιτητές και ανέργους με την επίδειξη φοιτητικού πάσου και κάρτας ανεργίας.

Επικοινωνία:
Μαριάννα Τσαγκαράκη: 6939 554 397
Ράνια Νικολούλη: 6948 627 357
e-mail: apalloufermeni@gmail.com

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: