Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει τον λαό

Leave a Comment
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη θεατρική δράση Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει τον λαό. Η πρόταση με τον αγγλικό τίλτο Μin(d)ing Ibsen: An Enemy of the people meets the people κέρδισε την Υποτροφία Ίψεν 2013 του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού Ιbsen Schollarships του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε. και των δημιουργών Χάρη Πεχλιβανίδη και Κορίνας Βασιλειάδου, η οποία και αποτελεί ένα πρωτοποριακό ανέβασμα του έργου Ένας Εχθρός του λαού του Ίψεν, στο οποίο το αστικό δράμα συνδιαλέγεται με το θέατρο-ντοκουμέντο.
Το σπουδαίο κλασικό κείμενο συναντάει τη σύγχρονη πραγματικότητα, επιχειρώντας να ανοίξει έναν από σκηνής διάλογο πάνω στο αμφιλεγόμενο θέμα της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή της Χαλκιδικής –το ιψενικό δίλημμα συναντά το δίλημμα του παρόντος. Η δράση παρουσιάζεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μετατρέποντας έναν κατ’ εξοχήν χώρο δημοσίου διαλόγου σε θεατρική σκηνή.

Η παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα των Ιbsen Schollarships, του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Σύλληψη και σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου–Χάρης Πεχλιβανίδης
Δραματουργικός σύμβουλος: Πρόδρομος Τσινικόρης
Μετάφραση (από τα αγγλικά): Δημήτρης Ναζίρης
Σκηνικά, Φωτισμοί-video mapping: Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια: Στέλλα Γκρεκιώτη
Οργάνωση παραγωγής: Σταυρούλα Δημητριάδου
Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

Παίζουν: Μιχάλης Φωτόπουλος, Έφη Σταμούλη, Ειρήνη Κυριακού, Κώστας Χατζησάββας, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης, Χάρης Πεχλιβανίδης
Στην παράσταση συμμετέχει ομάδα ειδικών (experts).

Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης
25, 26, 31 Ιανουαρίου & 1, 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 21:00
Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας από τα ταμεία του Κ.Θ.Β.Ε.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: