Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Νέα εποχή για το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Leave a Comment
Η Εταιρεία Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων) παρουσίασε ένα διετές πρόγραμμα επαναλειτουργίας του ιστορικού θεάτρου που σημάδευσε με την παρουσία του και δημιούργησε καλλιτεχνικά ο αξέχαστος Λευτέρης Βογιατζής.
Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει τη θέσπιση του βραβείου σκηνοθεσίας "Λευτέρης Βογιατζής", παραστάσεις από νεανικές ομάδες και σταθερούς συνεργάτες του Λευτέρη Βογιατζή και εκθέσεις με αρχειακό υλικό από παραστάσεις.

Το βραβείο θα απονέμεται κάθε δύο χρόνια στον καλύτερο νέο ευρωπαίο σκηνοθέτη και θα συνοδεύεται από το έπαθλο των 30.000 ευρώ, το οποίο θα καλύπτει την αμοιβή του βραβευμένου σκηνοθέτη και τα έξοδα παραγωγής μιας παράστασής του, στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων/Λευτέρης Βογιατζής. Την επιτροπή απονομής του βραβείου αποτελούν οι: Ζορζ Μπανού, Ελένη Βαροπούλου, Στεφανί Καρπ, Τις Λίμαν, Γιώργος Λούκος, Χλόη Ομπολένσκι, Γιάννης Χουβαρδάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων:

Τον Φεβρουάριο του 2014 θα παρουσιαστούν δύο παραγωγές. Το τάβλι του Δημήτρη Κεχαίδη, με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Νίκο Κουρή και η παράσταση Το κορίτσι που έπεσε στο πηγάδι από την ομάδα Kursk. Παράλληλα, θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας και ψηφιακού υλικού από την παράσταση Με δύναμη από την Κηφισιά.

Τον Οκτώβριο του 2014 ο Γιάννης Κόκκος θα κατασκευάσει ένα θεατρικό "κουτί" στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων με στόχο να αναδείξει τις πολλαπλές μεταμορφώσεις του χώρου.
Λίγο πριν την εκπνοή του 2014 στη σκηνή του θεάτρου θα βρεθούν η γαλλίδα ηθοποιός Valerie Dreville, ο Αργύρης Πανταζάρας με έναν μονόλογο από τον Ακατονόμαστο του Μπέκετ, το Σύσσημον του Νίκου Παναγιωτόπουλου, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα και η Ρένη Πιττακή με τον μονόλογο της Λούλας Αναγνωστάκη, Ο ουρανός κατακόκκινος.

Το 2015 θα ξεκινήσει με τον Φαέθωνα του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Στην παράσταση θα πάρουν μέρος πολλοί ηθοποιοί που εργάστηκαν στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Τη δική του πρόταση θα καταθέσει ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ενώ ο Νίκος Καραθάνος θα σκηνοθετήσει το τελευταίο έργο του Γιωργου Διαλεγμένου Nothing for Nothing, έργο που προγραμμάτιζε να παρουσιάσει άμεσα ο ίδιος ο Βογιατζής. Ο Νίκος Μαστοράκης θα παρουσιάσει το Κάτω απ' το δέρμα μου ένας άλλος του Μιχάλη Βιρβιδάκη, ενώ συζητείται και η αναβίωση του εμβληματικού Έβδομου ρούχου της Ευγενίας Φακίνου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου.

Πέρα από αυτά ετοιμάζονται: έκθεση με τα σκηνικά και τα υλικά του Κατσούρμπου, αφιερωμένη στον σκηνογράφο Νίκο Αλεξίου, έκθεση του Αλέκου Λεβίδη με τα σχέδια και τα προσχέδια της Αντιγόνης (1992), έκθεση για την παράσταση Σπασμένη στάμνα, στη μνήμη του σκηνογράφου της παράστασης Δαμιανού Ζαρίφη, σε επιμέλεια Ελένης Βαροπούλου και εκθέσεις, προβολές, παρουσιάσεις και αναγνώσεις όλων των παραστάσεων του Λευτερη Βογιατζή.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: