Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Κάτι διαφορετικό

Leave a Comment
Η Ομάδα Θεάτρου C. for Circus επιστρέφει με την παράσταση Κάτι διαφορετικό. Με τέσσερις ιστορίες βασισμένες στο Κάτι άλλο της Κάθριν Κέιβ, τον Μελαγχολικό θάνατο του Στρειδάκη του Τιμ Μπάρτον, την Καλή οικογένεια του Γιόακιμ Πίρινεν και τον Χρυσό Δράκο του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ έρχονται να μας διασκεδάσουν, να μας συγκινήσουν και να μας προβληματίσουν. Μέσα από το χιούμορ και τη ζωντανή μουσική, παρουσιάζουν με φρέσκια διάθεση ιστορίες για τη διαφορετικότητα.

"Δεν ανήκεις εδώ. Δεν είσαι σαν κι εμάς. Είσαι κάτι άλλο". Αυτή η φράση κυριαρχεί στο Κάτι άλλο της Κάθριν Κέιβ. Το Κάτι Άλλο προσπαθεί με κάθε τρόπο να μοιάσει με τους άλλους. Αλλά, ό,τι κι αν κάνει, το μόνο που καταφέρνει είναι να δείξει πόσο διαφέρει από αυτούς. Τότε εμφανίζεται το Κατιτί και του ζητάει να γίνουν φίλοι. Αλλά το Κάτι Άλλο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το Κατιτί τού μοιάζει σε κάτι.
Ο Μελαγχολικός θανατος του Στρειδάκη είναι μια συλλογή σαγηνευτικά μακάβριων ποιημάτων υπογεγραμμένων από τον διάσημο σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, στην οποία εξιστορεί τα δεινά των αλλόκοτων ηρώων του. Τα ασυνήθιστα παιδάκια που πρωταγωνιστούν σ΄ αυτές τις σελίδες, είναι αξιαγάπητοι παρείσακτοι που πασχίζουν να βρουν λίγη αγάπη στον απάνθρωπο κόσμο τους.
Ο Γιόακιμ Πίρινεν στο έργο του Καλή οικογένεια, παρουσιάζει την όμορφη ζωή του Λάσσε και της οικογένειάς του. Ένα υπέροχο σπίτι, μια καλοπληρωμένη, ευχάριστη δουλειά, υγεία, δύο πανέξυπνα παιδιά και μια τέλεια σύζυγος συνθέτουν την αψεγάδιαστη εικόνα της καθημερινότητάς του. Υπάρχει μήπως κάτι που μπορεί να διαταράξει αυτή την ιδανική κατάσταση;
Στον Χρυσό δράκο πέντε πρόσωπα διηγούνται μια παράξενη πολύπτυχη ιστορία, με επίκεντρο το ασιατικό εστιατόριο "Ο Χρυσός Δράκος", κάπου στην κεντρική Ευρώπη. Με φόντο τον καταιγισμό εξωτικών παραγγελιών και με γρήγορες εναλλαγές εικόνων, ξετυλίγονται μπροστά μας στιγμές από τη ζωή δεκαεπτά ανθρώπων μιας σύγχρονης πολυεθνικής κοινωνίας, που ζουν και εργάζονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Στο κέντρο της ιστορίας, ένας νεαρός Κινέζος που υποφέρει από πονόδοντο και η μικρή αδελφή του που, χωρίς να το γνωρίζει, ζει φυλακισμένη μερικά μέτρα μακριά του.

Η παράσταση των C for Circus πήρε τη 2η θέση στο Bob Theater Festival 2013 στο Bios και ανέβηκε ολοκληρωμένη τον Οκτώβρη στο Skrow Theater στην Αθήνα.

Σκηνοθεσία: C. for Circus
Διδασκαλία χορογραφίας: Έλσα Σίσκου
Φωτογραφίες: Στέλιος Χουστουλάκης, Θεοδοσία Ζαμπάκα, Χριστίνα Ιορδανίδου
Γραφιστική Επιμέλεια: Ειρήνη Σφυρή
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κατερίνα Συναπίδου.

Παίζουν: Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Νατάσα Ρουστάνη, Παναγιώτης Γαβρέλας, Παύλος Παυλίδης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Χρύσα Κοτταράκου.

Στο Θέατρο Αυλαία, (Κτίριο Χ.Α.Ν.Θ. είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
Τετάρτη έως Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00, από 5 έως 9 Φεβρουαρίου 2014.
Εισιτήρια: 12, 8 (φοιτητικό, ανέργων)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: