Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Με πλούσιο ρεπερτόριο φέτος το θέατρο Ακροπόλ

Leave a Comment
Το θέατρο Ακροπόλ προτείνει για φέτος ένα ρεπερτόριο με πολλές προτάσεις. Επεκτείνει τις δραστηριότητες του πέρα από τη σκηνή της οδού Ιπποκράτους, σε δύο άλλους θεατρικούς χώρους εκτός του παραδοσιακού θεατρικού κέντρου. Το θέατρο Ροές, στο Γκάζι και το θέατρο Βασιλάκου στο Μεταξουργείο θα στεγάσουν τις παραστάσεις της Νέας Σκηνής, που θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη χρονιά. Παράλληλα δημιουργούνται η Νεανική και η Μεταμεσονύχτια Σκηνή.

Ας δούμε το πρόγραμμα αναλυτικά:

Κεντρική Σκηνή
Το μεγάλο μας τσίρκο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.
Η παράσταση-συμπαραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε με το Ακροπόλ θα δώσει παραστάσεις στην Αθήνα, λίγο πριν ανηφορίσει και πάλι για τη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια ο Νίκος Μαστοράκης θα σκηνοθετήσει την Αγία Ιωάννα των σφαγείων του Μπρεχτ, με την Βίκυ Βολιώτη και τον Αιμίλιο Χειλάκη και ο Σπύρος Ευαγγελάτος τον Επιθεωρητή του Γκόγκολ, με τον Γιώργο Αρμένη, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την Αριέττα Μουτούση.
Για λίγες παραστάσεις θα επαναληφθεί το έργο του Παπαδιαμάντη, Ο αμερικάνος, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Θανάση Σαράντου.

Η μεταμεσονύχτια σκηνή εγκαινιάζεται με το έργο Frankestein Junior του Μελ Μπρουκς, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και η νεανική σκηνή με το έργο Η μικρή μας πόλη του Θόρντον Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Στην παιδική σκηνή, ο Στράτος Πασχάλης διασκευάζει και η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί τον Τρελαντώνη της Πηνελόπης Δέλτα.

Νέα Σκηνή-Θέατρο Ροές
"Ποδαρικό" κάνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης με τη Ρώσικη Ρουλέτα (τρία μονόπρακτα του Άντον Τσέχοφ), σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με τους Άννα Κουτσαφτίκη, Δημήτρη Μυλωνά.
Στη συνέχεια ο Ευριπίδης Λασκαρίδης σκηνοθετεί τον Αντώνη Καφετζόπουλο και την Όλια Λαζαρίδου στις Καρέκλες του Ιονέσκο.
Τον Ιανουάριο του 2013 η Έρση Βασιλικιώτη "επιστρέφει" στο έργο των Κεχαΐδη-Χαβιαρά, Με δύναμη από την Κηφισιά, καθώς είχε σκηνοθετήσει το έργο στο παρελθόν στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Νέα Σκηνή-Θέατρο Βασιλάκου
Εδώ θα παρουσιαστεί ένα έργο που αρχικά είχε αναβληθεί την προηγούμενη θεατρική περίοδο. Πρόκειται για το έργο της Φωτεινής Τσαλίκογλου, Δεν μ' αγαπάς, μ' αγαπάς που αναφέρεται στη σχέση της Μαργαρίτας Λυμπεράκη και της κόρης της Μαργαρίτας Καραπάνου. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Ρένη Πιττακή και η Πέγκυ Τρικαλιώτη. Σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: