Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Μηνολόγιο Αυγούστου 2018

Leave a Comment
(1-8-2018)

Μια επιλογή από τις θεατρικές προτάσεις του μήνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την ιστορία του "Χένσελ και της Γκρέτελ" παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι η Κάρμεν Ρουγγέρη. Τα δύο παιδιά περιπλανώνται στο δάσος όπου συναντούν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ. (Θέατρο Κήπου, 24/8)

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου. Κεντρική μορφή του δράματος, η Ηλέκτρα, διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της παρακαλώντας τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Στον ρόλο της Ηλέκτρας η Αλεξία Καλτσίκη. (Θέατρο Δάσους, 28/8)

H "Αντιγόνη" των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια έρχεται για ακόμη μια φορά στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλα τα πρόσωπα του δράματος μοιράζονταν σε τρεις υποκριτές, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευριδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα εννιά μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών της ιστορίας της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους που τους οδηγούν στην καταστροφή τους. (Θέατρο Δάσους, 29/8)


ΑΘΗΝΑ

H "Μαντάμ Σουσου" κάνει στάση στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα. Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν. Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα; Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι; Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός; (27, 28/8)

Η Δέσποινα Γιαννάτου και η "Υπέρ Ορίων" σε μια μοναδική σύνθεση ζωντανεύουν τη "Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Νεοκλασικός χορός, θέατρο, πρωτότυπη μουσική με παραδοσιακά ακούσματα, εμπνευσμένα από το αριστούργημα του "Αγίου" των γραμμάτων. (Θέατρο Πέτρας, 29/8)

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος περιοδεύει με τον "Ορέστη" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη. Τρεις νέοι, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασύρει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή. (Κηποθέατρο Παπάγου, 31/8)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: