Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Βρωμιά" (Θέατρο Τ, από 4/2), "Αρίστος" (Αθήναιον, από 22/2), "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 4/3), "Το τίμημα" (Αριστοτέλειον, από 13/3)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Κόκκινα φανάρια' στο Θέατρο Αυλαία

Leave a Comment
"Κόκκινα φανάρια" του Αλέκου Γαλανού, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου.(17-1-2018)

Γυναίκες που είτε μεγάλωσαν μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια, γυναίκες που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά σε μικρή ηλικία από συγγενείς και φίλους,γυναίκες – σκλάβες που αναγκάστηκαν βίαια να παραδώσουν τα σώματα τους, ζουν και αναπνέουν ανάμεσα μας ήσυχες, τραυματισμένες και αθόρυβες σαν φαντάσματα. Σαν αόρατοι άνθρωποι.

"Κόκκινα φανάρια" του Αλέκου Γαλανού, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου.

Μέσα από αυτή την παράσταση, το Θέατρο του Άλλοτε θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει και να σχολιάσει το θέμα της πορνείας ωμά και ρεαλιστικά, αφήνοντας στην άκρη τη συνηθισμένη σεξιστική, ωραιοποιημένη εικόνα των γυναικών αυτών, που με τη νόμιμη σφραγίδα του κράτους και της κοινωνίας υποφέρουν μια στιγματισμένη ζωή γεμάτη κινδύνους, κακοποιημένες ψυχικά και σωματικά.

Μουσική: Πέτρος Σατραζάνης
Τραγούδι: Νατάσα Κοψαχείλη
Σκηνικά: Θέατρο του Άλλοτε
Δημιουργία σκηνικών: Ευάγγελος Μίχος, Μιχαήλ Δουμανίδης
Σκηνικά αντικείμενα: Μη με λησμόνει
Δημιουργία αφίσας: Φωτεινή Φιλοξενίδου
Promo teaser: Τόμης Βρακάς, Κώστας Βρακάς
Φωτογραφίες: Νίκος Γκάρας

Παίζουν: Όλγα Καλαμάρα, Δημήτρης Βασιλειάδης, Τζώρτζια Βογιατζόγλου, Άννα Μαρία Γάτου, Μαρία Σεμερτζίδου, Βαρβάρα Δουμανίδου, Θεοδώρα Κωστάκου, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Γιάννης Κυφωνίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Εύαγγελος Μίχος, Πέτρος Φραγκόπουλος, Νατάσα Κοψαχείλη, Νίκος Γκάρας, Πέτρος Σατραζάνης.

Θέατρο Αυλαία (Κτήριο ΧΑΝΘ, είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Πέμπτη 18, Παρασκευή 19, Σάββατο 20, Κυριακή 21, Δευτέρα 22, Τριτη 23, Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00
Εισιτήρια: 10€ (γενική είσοδος), 8€ (μειωμένο)
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά.Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: