Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Βρωμιά" (Θέατρο Τ, από 4/2), "Αρίστος" (Αθήναιον, από 22/2), "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 4/3), "Το τίμημα" (Αριστοτέλειον, από 13/3)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι' από τους Χορευτές του Βορρά

Leave a Comment
(26-1-2018)

Ο Ντόριαν Γκρέι ρίχνεται στο κυνήγι της ομορφιάς και της εκπλήρωσης των αισθήσεων. Όταν εκφράζει την επιθυμία να μη γεράσει ποτέ, η ευχή του πραγματοποιείται. 

Ο ίδιος μένει νέος και όμορφος, αλλά στο ζωγραφικό πορτρέτο του αποτυπώνονται οι αμαρτίες, τα εγκλήματα και η διαφθορά του.

Ο Ντόριαν –η όψη της τελειότητας χωρίς συναίσθημα– αντανακλά ολόκληρη την κοινωνία. Ηδονισμός, εμμονή με την όψη, λατρεία του ειδώλου, καταστροφική φύση του ναρκισσισμού.

Σήμερα, ένας ολόκληρος κόσμος με ένα κινητό στο χέρι αυτοφωτογραφίζεται. Η γενιά των selfies, της ανάγκης αποδοχής μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της συχνής αυτοέκθεσης, κοιτάζει με αμηχανία το πορτρέτο του Ντόριαν. Μήπως όμως είναι αντανάκλαση;

"Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" του Όσκαρ Ουάιλντ, από τους Χορευτές του Βορρά.

Οι "Χορευτές του Βορρά", χωρίς emoticons και pixels ψευδαίσθησης, χορεύουν τη σκοτεινή ιστορία του εθισμού στην εικόνα του Εγώ. Στην παράσταση οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Οι άντρες υποδύονται τις γυναίκες και οι γυναίκες τους άντρες. Η επιλογή αυτή είναι μια ανάγκη "εκπλήρωσης" των ρόλων μέσα από ένα αντεστραμμένο είδωλο. Τα όνειρα, οι φαντασιώσεις και οι μύχιες επιθυμίες αντανακλούν απελευθερωμένα μέσα από τον έτερο, τον διαφορετικό. Η αλήθεια κρύβεται στον άλλον…

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τατιάνα Παπαδοπούλου
Χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, σε συνεργασία με τους χορευτές
Υπεύθυνη ομάδας: Αρετή Κουτσικοπούλου
Σύνθεση μουσικής-μουσική επιμέλεια: Αντώνης Σουσάμογλου
Δραματολόγος: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Βίντεο: Μάριος Ερμητικός
Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Αθανάσιος Κολαλάς

Χορεύουν: Δήμητρα Βλάχου, Γαλήνη Γυρτάτου, Μιχάλης Κριεμπάρδης, Δημήτριος Μαργαρίτης, Ηλίας Μπαγεώργος, Δέσποινα Λαγουδάκη, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2–Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (25ης Μαρτίου 1, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 895938
Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, στις 21:00
Εισιτήρια: 12€, 10€, 8€ (μειωμένο) 

[Προτείνεται για θεατές 15 ετών και άνω]


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: