Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Φωνές' του Πίντερ στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου

Leave a Comment
"Φωνές" του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη(13-5-2017)

Τι ήταν στ' αλήθεια η παιδική ηλικία; Πως αλλιώς να ρωτήσει να μάθει κανείς γι' εκείνην χωρίς να κάνει αυτήν την αμήχανη ερώτηση.
Τι ήταν - εκείνη η φλόγα, η έκπληξη, η αδιάλειπτη αίσθηση πως δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.H γλυκιά, βαθιά εκείνη αίσθηση των δακρύων που σου πλημμύριζαν τα μάτια;
Rainer Maria Rilke

Ο νομπελίστας Χάρολντ Πίντερ με τα μονόπρακτά του "Κάπου σαν την Αλάσκα", "Νύχτα", "Οικογενειακές φωνές" και "Ένα για τον δρόμο" ανατρέχοντας στην παιδική ηλικία σκιαγραφεί την ύπαρξη, τον έρωτα, την οικογένεια και την εξουσία, δημιουργώντας ουσιαστικά κάτι που σχεδόν έχουμε χάσει: μια κοινή μνήμη, έναν κοινό τόπο, ένα σημείο αναφοράς ξεκάθαρο.
Τα μονόπρακτα του Πίντερ τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους παρουσίαση, μεταφράζονται εκ νέου και ενώνονται για πρώτη φορά σε αυτήν τη θεατρική σύνθεση. Η ποιητική και φιλοσοφική ματιά του Πίντερ γίνεται το όχημα για να επαναπροσεγγίσουμε τον σύγχρονο άνθρωπο στον πυρήνα του, στις πιο κοντινές του σχέσεις, στην ιδιωτική αλλά και στη δημόσια σφαίρα.

"Φωνές" του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Ο Μάνος Καρατζογιάννης σημειώνει: "Θέμα της παράστασης είναι η ταυτότητα μέσα από τη σχέση μας με τον χρόνο, τον σύντροφο και την οικογένεια μας, την εξουσία. Σήμερα που ακόμα και στις πιο ιδιωτικές σχέσεις έχει εισβάλει ως ενδιάμεσος η τεχνολογία. Σήμερα που η εξουσία διεθνώς κατασκευάζοντας γερά άλλοθι διαπράττει τα πιο φριχτά εγκλήματα".

Σύνθεση κειμένου: Μάνος Καρατζογιάννης
Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Video: Στάθης Αθανασίου
Μουσική: Αλέξανδρος Γκόνης
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρέα Θωμάκου
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Γραφίστας: Θωμάς Παπάζογλου

Επικοινωνία παράστασης: Ευαγγελία Σκρομπόλα, Μαρία Τσολάκη
Διεύθυνση παραγωγής: 'Ολγα Μαυροειδή
Παραγωγή: Λυκόφως Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Όλια Λαζαρίδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νίκος Πουρσανίδης, Μάνος Καρατζογιάννης και ο μικρός Σπύρος Γουλιέλμος.

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου (Πλαταιών και Προφήτη Δανιήλ 3, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 211 0132002)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 20:00, από 24 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2017
Εισιτήρια: 15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά.





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: