Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Πάμε στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Leave a Comment
Η θεατρική περίοδος 2014-2015 στο Θέατρο Επί Κολωνώ ανοίγει με την παράσταση "Αγαπητή Ελένα" της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Το έργο αυτό που ανεβαίνει από την ομαδα Νάμα είχε παρουσιαστεί και πάλι από την ίδια ομάδα πριν από 14 χρόνια και μάλιστα με την Αριέττα Μουτούση στο ρόλο της δασκάλας, ανοίγοντας για πρώτη φορά την αυλαία του Επί Κολωνώ το 2000.
Η ιστορία διαδραματίζεται στο μικρό διαμέρισμα μιας δασκάλας σε κάποια πόλη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο των σχολικών εξετάσεων, με πρόσωπα τη δασκάλα και τέσσερις μαθητές της. Οι τέσσερις νέοι εμφανίζονται ξαφνικά με δώρα στο σπίτι της δασκάλας τους την ημέρα των γενεθλίων της. Ο στόχος όμως δεν είναι να της ευχηθούν αλλά να βρουν τρόπο να της πάρουν το κλειδί για να κλέψουν και να αλλάξουν τα γραπτά τους, που είναι κλειδωμένα στο σχολείο, ώστε να εξασφαλίσουν έτσι την είσοδο τους στο πανεπιστήμιο. (από 4 Οκτωβρίου 2014 έως 31 Ιανουαρίου 2015)

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η παράσταση της ομάδας Εν Δράσει "Γράμματα αγάπης στον Στάλιν" του Χουάν Μαγιόργκα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Μια φανταστική ιστορία βασισμένη στην τρομερή εμπειρία του μεγάλου ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, τον οποίο ο σταλινισμός καταδίκασε σε σιωπή. (18 Οκτωβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2014)

Η Θεατρική Ομάδα επίPLay παρουσιάζει την περφόρμανς "Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες-Η Τελική Αναμέτρηση, Μέρος Α", η οποία παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Off Off Athens 2014, στο Θέατρο Επί Κολωνώ και στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Πρόκειται για μια "χολυγουντιανή υπερπαραγωγή", μια παρωδία ρετρό σειρών δράσης, που βασίζεται στο σωματικό αυτοσχεδιασμό και την παντομίμα. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Δεγαΐτης. (15 Οκτωβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2014)

Το έργο του Ανδρέα Φλουράκη "Μήδειας Μπούρκα" καταπιάνεται μέσω της μυθολογικής Μήδειας με το ζήτημα της μπούρκας και της ταυτότητας των ξένων. Η παράσταση ξεχώρισε στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Off Off Athens και θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου για περιορισμένες παραστάσεις, από 27 Οκτωβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2014.

Η παιδική σκηνή του θεάτρου φιλοξενεί την παράσταση "Το ατελείωτο βασίλειο", σε κείμενο και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη. Μια φορά κι έναν καιρό σ' ένα μακρινό βασίλειο, τίποτα δεν είχε τέλος. Όχι μόνο το ίδιο το βασίλειο δεν τελείωνε, αλλά κι ό,τι κι αν άρχιζε, έμενε μισό. Το φαγητό ήταν μισοζεσταμένο, τα βιβλία μισογραμμένα, οι φράσεις μισοτελειωμένες. Έτσι, μετά από καιρό, η βασίλισσα ενοχλημένη, μισοεξηγεί σε έναν ιππότη τι πρέπει να κάνει, εκείνος μισοκαταλαβαίνει και ξεκινάει ένα σουρεαλιστικό ταξίδι για να βρει τι ψάχνει.. (Κάθε Κυριακή, από 12 Οκτωβρίου 2014)

www.epikolono.gr 

Θέατρο Επί Κολωνώ, (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα, τηλ. 210 5138067)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: