Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Τα κοστούμια αφηγούνται ιστορίες για πρόσωπα, εποχές και βίους

Leave a Comment
Νέοι σπουδαστές-δημιουργοί από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διερευνούν τις αφηγηματικές δυνατότητες του θεατρικού κοστουμιού και τα "όρια" τα οποία θέτουν οι εικαστικές και κατασκευαστικές του αρχές.

Πρόκειται για μια έκθεση θεατρικών κοστουμιών, σκηνογραφικών και ενδυματολογικών κατασκευών από φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου. Η έκθεση περιλαμβάνει μακέτες θεατρικών κοστουμιών και κοστούμια, πρωτότυπες ενδυματολογικές κατασκευές καθώς και ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες και βίντεο από παραστάσεις και εικαστικές δράσεις που πραγματοποίησαν φοιτητές στο πλαίσιο μαθημάτων του κύκλου ενδυματολογίας του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάζεται ακόμα υλικό από πρόσφατες διπλωματικές εργασίες ενδυματολογίας σπουδαστών και αποφοίτων του Τμήματος όπως των: Ματίνας Ευθυμιάδου: "Οι έξι γυναίκες του Ερρίκου του 8ου" (2013), Χριστιάνας Κοντοπούλου: "Γυναικεία Πορτρέτα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε" (2013), Κατερίνας Βαφειάδη: "Νάνος" του Par Lagerkvist (2013-14).
Παράλληλα, η έκθεση πλαισιώνεται με σκηνογραφικές εργασίες οι οποίες εκπονήθηκαν στα μαθήματα ζωγραφικής σκηνικού υπό την επίβλεψη του διδάσκοντος Στέργιου Πρώιου.

Στόχος είναι η ανάδειξη του καλλιτεχνικού έργου των νέων σπουδαστών-δημιουργών της σκηνογραφίας-ενδυματολογίας του Τμήματος Θεάτρου στο ευρύτερο κοινό.

Επιμέλεια έκθεσης: Χρύσα Μάντακα, επίκουρη καθηγήτρια σκηνογραφίας-ενδυματολογίας Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 589200)
Διάρκεια έκθεσης: 19 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2014.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: