Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Χορός στα Δημήτρια 2014

Leave a Comment
Τα 49α Δημήτρια θα διαρκέσουν από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου 2014 και θα φιλοξενήσουν πλήθος εκδηλώσεων από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, από τους χώρους των εικαστικών, της μουσικής, του θεάτρου και του χορού.

Οι παραστάσεις χορού που θα παρουσιαστούν στα φετινά Δημήτρια είναι:


27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014 [ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ]
"Ερωτευμένος Σοπέν", σε χορογραφία Γιαννίκ Μποκέν.
Σ' αυτή την παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου" του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, ξετυλίγονται μαζί με τις μελωδίες έργων για πιάνο του Φρεντερίκ Σοπέν, σαν μια συνομιλία του ερωτευμένου συνθέτη με τον ερωτευμένο ήρωα.

29 και 30 Σεπτεμβρίου 2014 [ΣΦΑΓΕΙΑ]
"Stations", σε χορογραφία Μαριάννας Καβαλιεράτου, από την ομάδα "Klokworks Dance".
H παράσταση "Stations" είναι ένα σόλο, όπου το σώμα γίνεται κινούμενος καμβάς. Το σώμα που πρέπει να εκπληρώσει όλους τους ρόλους: "να είσαι ο επιβάτης. να είσαι και το τραίνο". Το
σώμα και οι σταθμοί του.

1 Οκτωβρίου 2014 [ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Μ2]
"W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)", σε ιδέα και χορογραφία Λίντας Καπετανέα και Jozef Frucek, της ομάδας Rootlessroot.
Στο "W Memorabilia" οι τραγικές ηρωίδες (Φαίδρα, Μήδεια, Πασιφάη) γίνονται το πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο διερευνώνται αντιθετικές και αντικρουόμενες όψεις της γυναικείας φύσης: πειθήνια σύζυγος και τιμωρός της απιστίας, στοργική μητέρα και απεγνωσμένη βρεφοκτόνος. Παρά το έντονα θεατρικό στοιχείο, η Λίντα Καπετανέα με οδηγό την ορμητικότητα της μουσικής και την ανυπότακτη σωματική ενέργεια επιχειρεί ένα ψυχογράφημα που στηρίζεται εξολοκλήρου στη γλώσσα της κίνησης.

7 και 8 Οκτωβρίου 2014 [ΘΕΑΤΡΟ Ε.Μ.Σ.]
"Atomos", σε χορογραφία Wayne McGrecor, από τη βρετανική ομάδα χορού "Random Dance".
Mε αιχμή του δόρατος την τεχνολογία και πρώτη ύλη την ανθρώπινη μονάδα, ο βρετανός χορογράφος Wayne McGrecor, ερευνά την αλληλεπίδραση των ατόμων ως προϋπόθεση για την ύπαρξη που καθορίζεται από την παρουσία και την απουσία. Γνωστός για την εμμονή του στη σχέση τέχνης και επιστήμης, σώματος και νου, προσθέτει ανάμεσα στους δέκα εκπληκτικών ικανοτήτων χορευτές του έναν ακόμα, ένα χορευτή τεχνητής νοημοσύνης, έναν υπολογιστή.

13 και 14 Οκτωβρίου 2014 [ΣΦΑΓΕΙΑ]
"Εντροπία", σε χορογραφία και ερμηνεία Αλεξίας Φάλλα.
Μια σόλο παράσταση της χορεύτριας-performer Αλεξίας Φάλλα, όπου χορός και εικαστική εγκατάσταση δημιουργούν ένα αλληλοεξαρτώμενο σύστημα ισορροπίας–ανισορροπίας. Πάνω σε αυτό, το ανθρώπινο στοιχείο, εκτεθειμένο στο φαινόμενο της βαρύτητας, προσπαθεί να ορθοποδήσει, να σταθεί, να περπατήσει.

22, 23 και 24 Οκτωβρίου 2014 [ΣΦΑΓΕΙΑ]
"Propositions to Dance Differently"
Η "Κοινωνική Χορογραφία" είναι ο τομέας της έρευνας του αυστριακού δημιουργού Michael Klien. Τα εργαστήρια του απευθύνονται τόσο σε απλούς πολίτες όσο και σε επαγγελματίες χορευτές και είναι μια πρόταση να ξανασκεφτεί κανείς τον χορό, την performance και τις τέχνες τοποθετώντας τις εμπειρίες του κινούμενου σώματος στον πυρήνα της δυνητικής κοινωνικής αλλαγής.

http://dimitria.thessaloniki.gr/


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: