Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Royal Court Theatre: θεατρική περίοδος 2014-2015

Leave a Comment

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του Royal Court Theatre του Λονδίνου για τη θεατρική περίοδο 2014-2015 περιλαμβάνει τα νέα έργα των Molly Davies, Zinnie Harris, Rory Mullarkey, Tim Price και Jack Thorne, το έργο της πρωτοεμφανιζόμενης Diana Nneka Atuona, μια συνεργασία ανάμεσα στον επιστήμονα Chris Rapley, στον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Duncan Macmillan και στη σκηνοθέτιδα Katie Mitchell και μια παραγωγή για νεανικό κοινό, τη διασκευή του έργου "The Twits" από τον Enda Walsh.

To Royal Court αυτή τη χρονιά θα ταξιδέψει επίσης εκτός των τειχών, στην Ιρλανδία, το Αμβούργο, τη Νέα Υόρκη.

Οι παραγωγές αναλυτικά:

10 Σεπτεμβρίου 2014 - 1 Νοεμβρίου 2014
"The Wolf from the Door" του Rory Mullarkey, σε σκηνοθεσία James Macdonald.
Ο Rory Mullarkey δημιουργεί ένα άγριο, φανταστικό ταξίδι στην αγγλική ύπαιθρο, κατά τη διάρκεια του οποίου η Lady Catherine και ο νεαρός προστατευόμενος της, Leo, συμπράττουν  —πίνοντας τσάι και κάνοντας γιόγκα— σε μια αποστολή που θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας για πάντα. Το έργο έχει αποσπάσει τα βραβεία George Devine και Harold Pinter Commission το 2014.

17 Σεπτεμβρίου 2014 - 25 Οκτωβρίου 2014
"The Internet is Serious Business" του Tim Price, σε σκηνοθεσία Hamish Pirie.
Ένας 16χρονος μαθητής και ένας 18χρονος "στήνουν" έναν διαδικτυακό καβγά με το FBI και αλλάζουν τον κόσμο για πάντα. Ο Tim Price σπάει τους κώδικες των Anonymous και αφηγείται την ιστορία της γέννησης του "hack-τιβισμού".

5 έως 15 Νοεμβρίου 2014
"2071" των Duncan Macmillan και Chris Rapley, σε σκηνοθεσία Katie Mitchell, σε συμπαραγωγή με το Deutsches Schauspielhaus του Αμβούργου.
Η κλιματική αλλαγή είναι θέμα ύψιστης σημασίας, αλλά οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου προκαλούν διαμάχες. Ο καθηγητής κλιματικών αλλαγών Chris Rapley συνεργάζεται με τον Duncan Macmillan και την Katie Mitchell και οι τρεις τους προσπαθούν να θέσουν ερωτήματα.

12 Νοεμβρίου 2014 - 20 Δεκεμβρίου 2014
"God Bless the Child" της Molly Davies, σε σκηνοθεσία Vicky Featherstone.
Μετά από πολύχρονη εμπειρία διδασκαλίας στις σχολικές αίθουσες η Molly Davies, φαντάζεται μια "ανταρσία των οκτάχρονων".

26 Νοεμβρίου 2014 - 10 Ιανουαρίου 2015
"Hope" του Jack Thorne, σε σκηνοθεσία John Tiffany.
Πως μπορούν να εξοικονομηθούν 22 εκατομμύρια αγγλικές λίρες; Ο Mark και η Hillary θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα. Ο συγγραφέας των "Let The Right One In" και "This is England ’86", γράφει ένα αμιγώς πολιτικό έργο, μια σάτιρα για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

4 Φεβρουαρίου 2015 - 21 Μαρτίου 2015
"How to Hold Your Breath" της Zinnie Harris, σε σκηνοθεσία Vicky Featherstone.
Ξεκινώντας από ένα φαινομενικά αθώο "one night stand", αυτό το πνευματώδες και σκοτεινό έργο της Harris, εμβαθύνει στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία. Μια επική ματιά στο αληθινό κόστος των επιλογών μας.

7 Απριλίου 2015 - 31 Μαΐου 2015
"The Twits" του Roald Dahl, σε διασκευή Enda Walsh και σκηνοθεσία John Tiffany.
Ο κύριος και η κυρία Twit δεν είναι όμορφοι. Στην πραγματικότητα είναι πολύ άσχημοι. Κρατούν κλεισμένους σε ένα κλουβί μια οικογένεια πιθήκων. Θα μπορέσουν οι πίθηκοι να οδηγήσουν το ζεύγος Twit στην κατανοήση της φαυλότητας και της "ασχήμιας" τους;

7 έως 31 Ιανουαρίου 2015
"Liberian Girl" της Diana Nneka Atuona, σε σκηνοθεσία Matthew Dunster.
Ο εμφύλιος πόλεμος της Λιβερίας, μεταξύ του 1989 και του 2003, είχε 200.000 νεκρούς, 1.000.000 αιχμαλώτους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και πάνω από 15.000 παιδιά στρατολογημένα στις μονάδες 'Small Boys". H πρωτοεμφανιζόμενη Diana Nneka Atuona αφηγείται την ιστορία επιβίωσης μιας έφηβης.

Royal Court Theatre
Sloane Square
Λονδίνο


http://www.royalcourttheatre.com/Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: