Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Frida κι άλλο" (Θέατρο Τ, 28/5-1/6), "Χειμωνιάτικο παραμύθι" (Θέατρο ΕΜΣ, 1-3/6), "Η Ευθαλία του Γαλατά" (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, 7-10/6), "Αναζητώντας τον Αττίκ" (Μέγαρο Μουσικής, 7-12/6)

Αντιγόνη από το Θέατρο της Μόσχας "Luna Theater"

Leave a Comment
Η αρχαία ελληνική τραγωδία "Αντιγόνη" του Σοφοκλή είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, σύμβολο συνέπειας στο χρέος και τους άγραφους νόμους, πίστης σε διαχρονικές αξίες και ιδανικά, φορέας μηνύματος καθολικής αγάπης, ανθρωπιάς, ανθρωπισμού, πραγματικής αρετής. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) με έδρα τη Μόσχα (www.hecucenter.ru) σε συνεργασία με το θέατρο της Μόσχας "Luna Theater" και σε σκηνοθεσία του γνωστού δραματουργού και σκηνοθέτη Αλεξάντρ Σμολιακώφ ανέβασε την "Αντιγόνη" στο Luna Theater της Μόσχας. Με την παράσταση αυτή άνοιξε το Φεστιβάλ "Ημέρες Ευρώπης" της πόλης Ουλιάνοβσκ (25-26/04/2014), το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πρεσβείας της Ε.Ε. στη Μόσχα.

Η παράσταση τιμήθηκε στο 11ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Εθνικών Θεάτρων "Μόσχα-Πόλη του Κόσμου" με τρία βραβεία: η ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση βραβεύτηκε για το ρόλο της Αντιγόνης, ο Кωνσταντίν Ρόζανοβ για τα σκηνικά της παράστασης, ενώ το "Luna Theater" τιμήθηκε με βραβείο παραγωγής. 

Η "Αντιγόνη" του Luna Theater Μόσχας παρουσιάζεται και στην Ελλάδα για τρείς μόνο παραστάσεις: στον Βύρωνα (Θέατρο Βράχων) την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στην Πετρούπολη (Θέατρο Πέτρας) την Πέμπτη 31 Ιουλίου, και στην Καλαμάτα (Αμφιθέατρο Κάστρου) το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014.

Αποσπάσματα της τραγωδίας απαγγέλλονται στην αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα, το δε μεγαλύτερο μέρος της αποδίδεται στη ρωσική γλώσσα. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους. Στην παράσταση συμμετέχουν έλληνες και ρώσοι ηθοποιοί, ενώ τη μουσική έχει συνθέσει ο μουσικός Νίκος Ξανθούλης.

Η παράσταση παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με την "LPart" και την καλλιτεχνική εταιρεία "Αργώ" της Αιμιλίας Υψηλάντη.

Μετάφραση: Φαντέι Ζελίνσκι
Σκηνικά-κοστούμια: Ιουλία Κιρέεβα
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία: Σεργκέι Ζαχάριν
Φωτισμοί: Σεργκέι Σεβτσένκο
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Σεργκέι Προχάνοβ.
 
Αντιγόνη: Δώρα Γιαννίτση
Κρέων: Ευκλείδης Κιουρτζίδης
Ισμήνη: Ναντέζντα Λουτσκάγια
Σκιά της Αντιγόνης: Αναστασία Μπορίσοβα
Αίμων: Ντμίτριι Μπικμπάγιεβ
Αίμων: Βιτάλιι Κρούγκλικ
Α΄ Αγγελιοφόρος: Ντμίτριι Βορόνιν
Β΄ Αγγελιοφόρος: Αρτούρ Ποχόντνια.

Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης.


Εισιτήρια: 12 (ταμείο), 10 (προπώληση)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: