Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Φεστιβάλ Μεσογειακής Δραματουργίας στη Νέα Υόρκη

Leave a Comment
Το φεστιβάλ Between the Seas της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε το 2011 απο την ελληνίδα ηθοποιό και θεατρολόγο Ακτίνα Σταθάκη με στόχο την προώθηση στη Βόρεια Αμερική της μεσογειακής ταυτότητας και των παρασταστικών τεχνών.

Φετος, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορα στις Ηνωμένες Πολιτείες το έργο της Λένας Κιτσοπούλου "Η Τιμή", ένα σύντομο μονόπρακτο της συγγραφέως, γραμμένο το 2012 στα πλαίσια του προγράμματος "Theater Uncut" του Λονδίνου. Το έργο θα παρουσιαστεί με τη μορφή θεατρικής ανάγνωσης στα αγγλικά, το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 στο θέατρο Wild Project του Μανχάτταν όπου λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ τα τελευταία 4 χρόνια.  
Το έργο της Κιτσοπούλου πραγματεύεται την ιστορία ενος ζευγαριού στην Ελλάδα της κρίσης, που πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει ενα μωρό. Θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία της Noelle Ghoussaini, μαζί με το μονόπρακτο του σύρου συγγραφέα Mohammad Al Attar "Μια τυχαία συνάντηση" ("A Chance Encounter").

Η παρουσίαση του έργου γίνεται στα πλαίσια ενος καινούριου προγράμματος που ξεκίνησε το φεστιβάλ με την ονομασία "4Χ4: NYC meets the Med". Στο πλαίσιο του προγράμματος τέσσερα μεσογειακά έργα επιλέγονται για μια σειρά θεατρικών αναγνώσεων, σε σκηνοθεσία τεσσάρων αμερικανών σκηνοθετών.
Στόχος του προγράμματος, το οποίο φέτος υποστηρίζεται οικονομικά απο το Lower Manhattan Cultural Council και το Institut Ramon Llul είναι να έρθει το αμερικανικό κοινό σε επαφή με τη μεσογειακή δραματουργία αλλά και να ενισχυθεί η διαπολιτισμική συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών της Μεσογείου και της Αμερικής. Εκτός απο την Κιτσοπούλου και τον Al Attar θα παρουσιαστούν εργα των Jeton Neziraj ("One flew over the Kosovo Theater", Κόσοβο) και Esteve Soler ("Against Progress/Against Democracy/Against Love", Καταλονία).

Σε συμπαραγωγή του φεστιβάλ, επίσης, φέτος παρουσιάζει την καινούρια δουλειά της η σκηνοθέτης Νάντια Φώσκολου, το "Hotel Mediterranee", ενα θεατρικό κολλάζ εμπνευσμένο απο το έργο "Matisse's Self Portrait" του Chuck Mee και το ντοκυμανταίρ "Μόραλης" του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, με μια ομάδα ελλήνων και αμερικανών συντελεστών.

Φεστιβάλ Between the Seas

21 έως 27 Ιουλίου 2014
Wild Project Theatre, Νέα Υόρκη

http://betweentheseas.org/home/index.html





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: