Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Συμφάγωμεν: αντίδωρο πολιτισμού

Leave a Comment
Η εναρκτήρια εκδήλωση των 48ων Δημητρίων είναι βασισμένη σε μια εικαστική πρόταση του Μάριου Ελευθεριάδη,  που αγκαλιάστηκε και εξελίχθηκε από τις συνοδοιπόρους καλλιτεχνικές συμβούλους Σοφία Ευτυχιάδου, Αποστολία Παπαδαμάκη και Όλγα Ταμπουρή.

Αποτελεί μια εικαστική performance εναλλασσόμενων δράσεων και παραστάσεων −διαδραστικών ενίοτε− που εγκιβωτίζει το σύνολο των παραστατικών τεχνών. Φιλοξενεί δρώμενα μουσικής, χορού και θεάτρου και καλεί τους πολίτες να συνευρεθούν, να μοιραστούν εικόνες, ήχους, μυρωδιές, ιστορίες σε μία γιορτή ανθρωποκεντρική.
Με κεντρικό πυρήνα ένα τεράστιο τραπέζι, που ο σχεδιασμός του ωρίμασε φυσιολογικά μέσα από τις έννοιες της φροντίδας και της προσφοράς για την απόλαυση του δημότη θεατή, τα 48α Δημήτρια, σε ρόλο οικοδεσπότη, υποδέχονται στην προβλήτα Α’ του λιμανιού της πόλης όλους τους συμμετέχοντες πολίτες της Θεσσαλονίκης ως συνδημιουργούς.
Το Συμφάγωμεν, ένα αντίδωρο στον πολίτη, που χαρίζει καθημερινά την παρουσία του στην κοινότητα, είναι ένα μανιφέστο δύναμης, χαράς, δημιουργικής και συγκινησιακής χαρμολύπης και ευφορίας που ανήκει σε όλους μας.

Το ραντεβού δίνεται στις 12.00 στην πλατεία Αριστοτέλους και η γιορτή ξεκινά στις 13.00 στην προβλήτα Α’ του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν οι ομάδες:
Εν φλω / Eclipses Group Theater / Passatempo /
Perros / Sine Qua non/ Music Village / Διώνη / Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του
Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας / Stacy


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: