Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Γαμ., μυθιστορήματα του ενός λεπτού

Leave a Comment
Γαμ. δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και ποτέ - παρά μόνο κάθε νύχτα στις τρεις και πέντε τα ξημερώματα, τότε που η λέξη γαμώτο τρώει μια τσεκουριά και σπάει στα δύο. Το Γαμ. είναι είκοσι τέσσερα "μυθιστορήματα του ενός λεπτού",
που συμφιλιώνουν τη γλύκα της ζάχαρης με το ξινό του λεμονιού. Έχετε ένα λεπτό για να απεξαρτηθείτε από τον ψυχαναλυτή σας, να αλλάξετε φύλο στον αγαπημένο σας σκηνοθέτη, να ερωτευτείτε, να πεθάνετε, να παντρευτείτε, να πεθάνετε (το είπαμε αυτό), να μάθετε αγγλικά ή πώς να γράφετε ερωτικές επιστολές.
Νόσος των Αναγνωστών:
Εδώ, ακριβώς αντίθετα απ' ό,τι ισχύει στη Νόσο των Δυτών, ο ασθενής προσβάλλεται όταν καταδυθεί γρήγορα σε κάποιο βιβλίο και αναδυθεί αργά, εκβάλλοντας φυσαλλίδες απόλαυσης και ανεπίπλαστους βορβορυγμούς αναγνωστικής ηδονής.
Ιδιαιτέρως επικίνδυνο βιβλίο εν προκειμένω θεωρείται το ανά χείρας, καθώς σε όλους ανεξαιρέτως τους πρώτους πειραματικούς αναγνώστες του εμφανίστηκε το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της νόσου: ένα γέλιο που ξενερίζει, αφήνοντας βαθιά από κάτω του ναυάγια εκλεκτικής σοβαροφάνειας και στρώματα μελαγχολίας βυθού.
Τρόποι αποφυγής της νόσου είναι να καταδυθεί ο αναγνώστης ως Μισός Σκάφανδρο, αφήνοντας το άλλο μισό του να παραδοθεί κυριολεκτικώς απνευστί στις μεσμεριστικές θεουργίες της συγγραφέως και στα δαιμονικά και δαιμονιώδη τερτίπια μιας γλώσσας που, ακόμα και με λέξεις ατελείς, ημιτελείς, συγκεκομμένες (γαμ. κ.ά.], την κάνει τη δουλειά της μια χαρά και κόκαλα τσακίζει.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Γαμ. της Κατερίνας Έσσλιν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου.

Η συλλογή διηγημάτων Γαμ. της Κατερίνας Έσσλιν (υποψήφια για τα λογοτεχνικά βραβεία του Αναγνώστη 2013), μεταφέρεται στο θέατρο σε μια παράσταση για τον σεβασμό στην ιστορία του άλλου. Μετά τις sold out παραστάσεις στο Bios, στα πλαίσια του Bob Theater Festival (όπου "ανέβηκε" ως work in progress), το Γαμ. φοράει τα καλά του πανέτοιμο για την επίσημη πρεμιέρα του στο Θέατρο Θησείον
Αν συχνά νιώθεις ότι είσαι ο δίπλα σου ή αν ο δίπλα σου είσαι εσύ, τα δώδεκα αυτοτελή "μυθιστορήματα του ενός λεπτού" (που επιλέχθηκαν από το Γαμ. για να γίνουν θέατρο) είναι για σένα. Επιβιβάσου χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο σε ένα ρόλλερ κόστερ εναλλαγής συναισθημάτων, ταξιδεύοντας από ιστορία σε ιστορία με την ταχύτητα που τραβάς ένα τσιρότο.

Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρίζα Παγκάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Δημητρίου
Υπεύθυνος παραγωγής και επικοινωνίας: Μανώλης Αντωνίου

Παίζουν: Χάρης Αττώνης, Ναταλία Καλημερατζη, Αγγελική Μαχαίρα, Ιωάννα Μπακαλάκου, Ιωάννα Νασιοπούλου, Νικολίτσα Ντρίζη, Φάνης Παυλόπουλος, Γιώργος Στάμος, Υβόννη Τζάθα, Στέλιος Ψαρουδάκης.

Στο Θέατρο Θησείον, (Τουρναβίτου 7, Αθήνα, τηλ. 210 3255444)
Δευτέρα: 21:00, Τρίτη: 21:00, Τετάρτη: 21:00, 
Σάββατο: 19:00, Κυριακή: 21:00, από 1 Οκτωβρίου.
Εισιτήρια: 12 ευρώ.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: