Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Ηλέκτρα" (Θέατρο Κήπου, 9-13/7), "Ορέστης" (Θέατρο Δάσους, 12-13/7), "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7)

Η Παναγία των Παρισίων για παιδιά... και όχι μόνο

Leave a Comment
Κοντά στην περίφημη Παναγία των Παρισίων, τον καθεδρικό ναό του Παρισιού, υπάρχει ένα μέρος όπου οι τσιγγάνοι του Παρισιού ζουν ελεύθεροι διασκεδάζοντας, η λεγόμενη "αυλή των θαυμάτων". Εκεί η όμορφη τσιγγάνα Εσμεράλδα συναντά τον Κουασιμόδο,

ένα καλοκάγαθο πλάσμα με αποκρουστική όμως εμφάνιση. Ο Κουασιμόδος ζει, κρυμμένος και κυνηγημένος από όλους, στο καμπαναριό της εκκλησίας της Παναγίας των Παρισίων. Όταν η φυλή της Εσμεράλδας θα βρεθεί σε διωγμό από το κράτος, η όμορφη τσιγγάνα θα βρει καταφύγιο στη φιλία και την αγάπη που ο Κουασιμόδος της προσφέρει. Κυνηγημένοι οι δύο τους, θα σταθούν μαζί απέναντι σε όσους θέλουν το κακό τους και θα καταφέρουν να συγκινήσουν ακόμα και κάποιους από τους διώκτες τους. Με τις επιλογές τους και την δύναμη της θέλησης ο Κουασιμόδος και η Εσμεράλδα θα διεκδικήσουν το όνειρο τους για ένα καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο που ο άνθρωπος σέβεται τον άνθρωπο.
Ο Βίκτωρ Ουγκώ, μέσα από την ιστορία δύο επιφανειακά αδύναμων πλασμάτων, καταφέρνει να μιλήσει με μοναδικό τρόπο για τη δύναμη που κρύβεται μέσα σε όλους μας, για την σημασία της φιλίας και της αγάπης και να υπερασπιστεί την ανθρωπιά και τις αξίες που δικαιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
Η Παναγία των Παρισίων του Β. Ουγκώ, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου.

Το κορυφαίο ρομαντικό μυθιστόρημα που έχει συγκινήσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο μεταφέρεται στη σκηνή με έναν τρόπο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, σε διασκευή της Ελένης Μερκενίδου και σκηνοθεσία του Παύλου Δανελάτου. Με πλήρη σεβασμό απέναντι στο αρχικό κείμενο, οι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν, με την δική τους ιδιαίτερη σφραγίδα, μια παράσταση που αναδεικνύει τα κωμικά και δραματικά στοιχεία του έργου και ταξιδεύει τα παιδιά πίσω στο Παρίσι του 15ου αιώνα.

Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Χορογραφίες-Κινησιολογία: Μέλπω Βασιλικού
Σκηνικά-Κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης
Video art: Γιάννης Κολαξίζης
Βοηθός Σκηνοθέτης: Ιωάννα Ρέτσα
Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου

Παίζουν: Κωνσταντίνα Αργυρίου, Ελένη Βουγιατζή, Χρήστος Γκουτσίδης, Δημήτρης Δάγκαλης, Ελένη Ζιάνα, Κατερίνα Καραδήμου, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Αναστάσης Ροϊλός, Χρήστος Τσάβος, Δημήτρης Φραγκούλης, Μυρσίνη Χρυσοχοϊδου.

Στο Θέατρο Αυλαία, (Κτίριο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700), 
Κάθε Κυριακή στις 11:30, από 22 Σεπτεμβρίου.
Εισιτήρια: 10, 8 (παιδικό)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: