Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Φωνές της πόλης. Ιστορικές διαδρομές με θεατρικά δρώμενα

Leave a Comment
Το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, οργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Φωνές της πόλης. Ιστορικές διαδρομές με θεατρικά δρώμενα", το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πρόκειται για έναν περίπατο με διαδραστικά θεατρικά δρώμενα από φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητικές ομάδες και να συμμετάσχουν ενεργητικά. Ο περίπατος θα διατρέχει το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με σημαντικές στιγμές της ιστορίας και της πνευματικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης, να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και να οραματιστούν το μέλλον της πόλης.
Οι περίπατοι θα αρχίσουν αρχές Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν ως το Μάρτιο του 2013. Κάθε περίπατος θα έχει διάρκεια περίπου τρεις ώρες με την εξής διαδρομή: Άγιος Δημήτριος, Πλατεία Δικαστηρίων, Μπέη Χαμάμ, Πειραματικό Σχολείο Α.Π.Θ., Αχειροποίητος. Με το πέρας του περιπάτου, η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον καλεσμένο της ημέρας, που θα είναι κάθε φορά ένα πρόσωπο με δράση στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.
Μετά τον περίπατο, η ομάδα αναλαμβάνει να επεξεργαστεί ένα θέμα, με βάση τις πληροφορίες, τα βιώματα και τα ερεθίσματα που θα αποκομίσει και να καταλήξει στη δημιουργία ενός έργου, π.χ. σε μια ερευνητική εργασία, σε ένα έργο λογοτεχνικό, εικαστικό, μουσικό, θεατρικό κ.ά. Η δημιουργία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος ή ενός πρότζεκτ. Η ομάδα θα κληθεί να παρουσιάσει το έργο της σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει ο Δήμος την άνοιξη, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Υπάρχει, επίσης, δυνατότητα για ανάρτηση των μαθητικών έργων στην ιστοσελίδα του φορέα "Θεσσαλονίκη 2012".
Υπεύθυνες για το σχεδιασμό και το συντονισμό του προγράμματος είναι οι διδάσκουσες στο τμήμα Θεάτρου, Άβρα Αυδή και Μελίνα Χατζηγεωργίου.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: