Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρικά βραβεία κοινού 2012

Leave a Comment
Τα βραβεία κοινού του περιοδικού Αθηνόραμα για τη θεατρική περίοδο 2011-2012, απονεμήθηκαν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Τα περισσότερα βραβεία απέσπασε η Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθυνού με την Μπέτυ Αρβανίτη στον ρόλο της Φραγκογιαννούς (1ο βραβείο παράστασης, 1ο βραβείο σκηνοθεσίας, 1ο βραβείο γυναικείου ρόλου και 3ο βραβείο φωτισμών στον Αλέκο Αναστασίου).
Το 2ο βραβείο παράστασης πήγε στην Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που σκηνοθέτησε για το Εθνικό θέατρο ο Γιάννης Κακλέας. Η παράσταση τιμήθηκε και με 2ο βραβείο σκηνοθεσίας, 2ο βραβείο σκηνογραφίας (Μανώλης Παντελιδάκης), 3ο βραβείο ενδυματολογίας (Ελένη Μανωλοπούλου) και 2ο βραβείο φωτισμών (Σάκης Μπιρμπίλης).
Το 3ο βραβείο παράστασης πήγε σε ένα μουσικοχορευτικό θέαμα. Πρόκειται για τους Απατεώνες και τζεντλεμεν που συν-σκηνοθέτησαν ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππιδης. Η παράσταση βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο σκηνογραφίας (Μανώλης Παντελιδάκης) και το 1ο βραβείο ενδυματολογίας (Βασίλης Ζούλιας), αλλά και 1ο βραβείο φωτισμών (Λευτέρης Παυλόπουλος).
Στις ανδρικές ερμηνείες ξεχώρισαν ο Αντώνης Αντωνίου (1ο βραβείο), για την ερμηνεία του στον μονόλογο Το συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη που παρουσιάζει τις περιπέτειες ενός αγρότη από τον Μοριά που μεταναστεύει στην Αμερική το 1903, ο Πέτρος Φιλιππίδης (2ο βραβείο) και ο Παύλος Χαϊκάλης (3ο βραβείο) για την ερμηνεία του στη φαρσοκωμωδία Να ζει κανείς ή να μη ζει.
Στις γυναίκες —πέρα από την Μπέτυ Αρβανίτη— βραβεύτηκαν η Κωνσταντίνα Μιχαήλ για τον μονόλογο Σεβάς Χανούμ του Γιώργου Χρονά, που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος και η Μαρία Πρωτόπαπα για την σκοτεινή, αυτοκαταστροφική φιγούρα που έπλασε στο Χαίρε Νύμφη του Ξενόπουλου, που σκηνοθέτησε η Λένα Κιτσοπούλου, στο θέατρο Τέχνης.
Το 3ο βραβείο σκηνοθεσίας πήγε στον Διαγόρα Χρονόπουλο, για το Ο δρόμος περνά από μέσα, του Καμπανέλλη, μια παραγωγή, επίσης, του θεάτρου Τέχνης,
Για τις μουσικές τους βραβεύτηκαν ο Βασίλης Δημητρίου (Φαύστα), ο Σταμάτης Κραουνάκης (Πήρε τη ζωή της στα χέρια της) και ο Δημήτρης Μαραμής (Ερωτόκριτος).

Οι παραστάσεις: Φόνισσα (θέατρο οδού Κεφαλληνίας), Το συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη (Θεατρική Σκηνή), Να ζει κανείς η να μη ζει (θέατρο Κάτια Δανδουλάκη), Χαίρε Νύμφη (θέατρο Τέχνης), Φαύστα (Στοά), Πήρε τη ζωή της στα χέρια της (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού) συνεχίζονται και αυτή τη θεατρική περίοδο.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: