Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σκηνές του κόσμου

Leave a Comment
 Αυτή την εβδομάδα επιλογές απο παραστάσεις που παίζονται αυτή την εποχή στο Λονδίνο.


Bingo του Έντουαρντ Μποντ, σε σκηνοθεσία Angus Jackson.
Με τα ένδοξα χρόνια του Λονδίνου πίσω του, ο Ουϊλλιαμ Σαίξπηρ βρίσκεται μπροστά σε ένα ηθικό δίλημμα. Αντιμέτωπος με τα ίδια διλήμματα που ταλανίσαν το σπουδαιότερο δημιούργημα του, τον βασιλιά Ληρ, τι πρέπει να κάνει για να εξασφαλίσει την περιουσία και την εξουσία του;
Στο Young Vic Theatre (Κεντρική Σκηνή). Μέχρι 31/3.

She Stoops to Conquer του Oliver Goldsmith, σε σκηνοθεσία Jamie Lloyd.
Ο κύριος Hardcastle επιθυμεί να γνωρίσει την κόρη του στον γιο του παλιού του φίλου, με σκοπό το γάμο. Το έργο περιγράφει με μοναδικό τρόπο το χάος, τις ερωτοτροπίες και τα οικογενειακά "μπερδέματα" στη βρετανική κοινωνία του 18ου αιώνα.
Στο Olivier Theatre (Εθνικό Θέατρο). Μέχρι 1/4.
(Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσει σε απευθείας μετάδοση την παράσταση στις 29/3).

Vera Vera Vera του Hayley Squires, σε σκηνοθεσία Jo McInnes.
"Ο Bobby είναι νεκρός και εσείς ζείτε ακόμα". Το αγόρι που γυρίζει από τον πόλεμο μέσα σε ένα ξύλινο κουτί δοξάζεται σαν ήρωας. Την στιγμή της νεκρώσιμης ακολουθίας, σε ένα κτήμα μιας ικρής πόλης στο Κεντ, τα αδέλφια του καβγαδίζουν για το ποιος ήταν πραγματικά ο Bobby. Ίσως οι τυμπανοκρουσίες δεν χρειάζονται για αυτόν τον ηρωϊκό μάρτυρα.
Στο Royal Court Theatre Upstairs. Μέχρι 14/4.

Misterman του Έντα Γουόλς, σκηνοθετημένο από τον συγγραφέα.
Η Inishfree είναι φαινομενικά μια όμορφη ιρλανδική πόλη, όμως ο φανατικός ευαγγελιστής Thomas Magill ξέρει περισσότερα. Ξέρει πως ο πρόσχαρος Dwain Flynn είναι ένας άθλιος μέθυσος, πως ο Timmy O Leary κακοποιεί την αξιαγάπητη μητέρα του και πως η γλυκιά Mrs Cleary είναι μια βλάσφημη φιλάρεσκη. Είναι στο χέρι του Thomas, με τη βοήθεια του θεού, να σώσει αυτή την "αμαρτωλή" πόλη. Όμως οι κάτοικοι της πόλης δεν τον ακούν, ένας άγγελος δεν φέρεται σωστά και το σκυλί που γαβγίζει δεν σιωπά. Πόσο μακριά θα φτάσει ο Thomas στην προσπάθειά του για σωτηρία;
Στο Lyttelton, National Theatre. Από 18/4.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: