Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Ιλλινόι': μια περιπατητική παράσταση για τον πρώτο serial killer των ΗΠΑ

Leave a Comment
 "Ιλλινόι", σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα.(10-2-2018)

Μια άποψη του πρώτου serial killer στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε 2 εκδοχές.

Το "Ιλλινόι" παρουσιάζει την τελευταία νύχτα του Xάουαρντ Χολμς στο ξενοδοχείο που είχε δημιουργήσει στο Σικάγο, γνωστό με το όνομα Murder Castle. To φθινόπωρο του 1895, Ο Χολμς επιστρέφει στο ξενοδοχείο για να τακτοποιήσει κάποιες τελευταίες υποθέσεις του και να επιστρέψει στην Φιλαδέλφεια όπου και συλλαμβάνεται, αρχικά με την κατηγορία της κλοπής αλόγων. Παράλληλα, στο ξενοδοχείο βρίσκεται και ο ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεσή του, προσπαθώντας να ανακαλύψει το πραγματικό μέγεθος της εγκληματικής φύσης του Χολμς.

"Ιλλινόι", σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Σίμωνα.

Ένα σκοτεινό θρίλερ με πολιτικές διαστάσεις από τους δημιουργούς της θεατρικής σειράς "Αντεροβγάλτης". To "Iλλινόι" είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία και γραπτή ομολογία του πρώτου serial killer στην Αμερική, Xάουαρντ Χολμς, με τίτλο "Holmes’ own story, Confessed 27 murder, Lied then Died".

Το έργο παρουσιάζεται σε δύο εκδοχές: στην εκδοχή "Οι γηγενείς" η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από την ματιά του προσωπικού του ξενοδοχείου και στην εκδοχή "Οι ξένοι" μέσα από το πρίσμα των σημαντικών προσώπων της ζωής του Χολμς. Έτσι, το έργο αποκτά μια διττή υπόσταση, παρουσιάζοντας τα γεγονότα που συμβάλλουν στην προσωπικότητα του Χολμς, αλλά και στην κατασκευή της κοινωνικής κατάστασης του αμερικάνικου λαού στις αρχές, σχεδόν, του 20ου αιώνα. Το έργο εξελίσσεται ως δύο παράλληλες ιστορίες, η πλοκή μοιράζεται σε δύο όψεις, οι πρωταγωνιστές κάθε ιστορίας διαφοροποιούνται και κάθε εκδοχή παρουσιάζεται με διαφορετικό θίασο μέσα στον κοινό τόπο, το ξενοδοχείο. Οι δύο εκδοχές παρουσιάζονται εναλλάξ μέρα παρά μέρα.

Για τις ανάγκες του έργου το θέατρο Rabbithole, καλλιτεχνικό σπίτι της ομάδας Νοσταλγία που αναλαμβάνει την παραγωγή αυτού του project, διαμορφώνεται ολόκληρο στο ξενοδοχείο του Χάουαρντ Χολμς, με δωμάτια, διαδρόμους και μυστικά περάσματα. Το "Ιλλινόι" είναι ένα περιπατητικό έργο όπου οι θεατές εισέρχονται σε γκρουπ, ακολουθώντας μια πορεία μέσα στο Κάστρο, και παρακολουθούν την ιστορία μέσα από σκηνές που διαδραματίζονται σε κάθε δωμάτιο.

Το έργο δεν είναι διαδραστικό αλλά περιπατητικό. Οι θεατές τοποθετούνται σε κάθε δωμάτιο σε θέσεις, ύστερα από μικρές πορείες.

Η είσοδος δεν ενδείκνυται σε άτομα με ευαίσθητη υγεία, σε άτομα με κλειστοφοβία, αλλεργία στις γάτες, άτομα που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα καρδιάς, επιληπτικές κρίσεις. Λόγω των πολλών επίπεδων του σκηνικού χώρου, δεν υποστηρίζεται η πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα μέσα στο θέατρο.
Ο θεατής μπορεί να ενημερωθεί για τις επιλογές στην διάθεση των εισιτηρίων και τις ισχύουσες εκπτώσεις στο ενιαίο εισιτήριο 2 εκδοχών, προτού προβεί σε αγορά. Μετά την αγορά το εισιτήριο δεν ανακαλείται, ούτε μεταφέρεται για άλλη μέρα και ώρα.

Η ώρα εισόδου κάθε γκρουπ θεατών τηρείται αυστηρά. Τυχόν καθυστέρηση στερεί τη δυνατότητα εισόδου στο θέατρο και σημαίνει την ακύρωση του εισιτηρίου.

Κάθε γκρουπ θεατών αποτελείται από μέγιστο αριθμό 15 ατόμων.

Σκηνικά: Τώνια Ράλλη
Βοηθός σκηνογράφου: Παναγιώτης Λογοθέτης
Ηχητικές εγκαταστάσεις: Αχιλλέας Λυτροκάπης
Ειδικά εφέ: Αλέξανδρος Λόγγο
Βίντεο Trailer: The Vip Photographers 
Φωτογραφίες: Μαρία Τούλτσα
Φωτισμοί: Γιώργος Κορδέλας
Κατασκευές σιδήρου: Σοκόλ Καλιτσάνι
Φροντιστήριο: Νατάσα Στεφανάτου
Κοστούμια: Βεστιάριο Ομάδας Νοσταλγία

Παίζουν:
"Οι γηγενείς"
Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Γιάννης Κωσταράς, Μαριάννα Λάζαρη, Έμυ Αμερικάνου, Ηώ Αντωνοπούλου, Δήμητρα Βλάχου, Μαριάννα Φασόη, Στεφανία Καλομοίρη, Φίλια Κανελλοπούλου, Νικολέτα Σοφιά, Δανάη Γουλιέλμου, Ελένη Παπαϊωάννου.

"Οι ξένοι"
Γιάννης Καραλης, Θάνος Αλεξίου, Ελεάνα Παπαχρήστου, Μυρτώ Στράμπη, Μαρία Δερεμπέ, Αχιλλέας Βατρίκας, Κωνσταντίνος Λιναρδάκης, Ιωάννα Ιζαμπέλ Όριο, Αναστασία Δεμέστιχα, Μάγδα Γκουβέρου, Γρηγορία Μεθενίτη, Γεωργία Σωτηριανάκου.

Θέατρο Rabbithole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ. 210 5249903)

Εκδοχή 1 [Οι Γηγενείς]: Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο
Εκδοχή 2 [Οι Ξένοι]: Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή

Ώρες έναρξης ανά γκρουπ: κάθε μέρα 21.15 - 21:30 - 21:45 - 22:00

Εισιτήρια: 16€ (γενική είσοδος), 10€ (ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65 ετών)
12€ (κάθε Τρίτη και Τετάρτη), 8€ (ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65 ετών κάθε Τρίτη και Τετάρτη)
28€ (ενιαίο εισιτήριο για τις δύο εκδοχές)

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. 


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: