Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 3ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ Μυτιλήνης 2018

Leave a Comment
(1-2-2018)

To 3ο Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Λέσβου, σε συνεργασία με τις "Όψεις Πολιτισμού" και την Θ.Ε.Σ.Ι.Σ (Ένωση Θεατρικών Ομάδων Λέσβου).

Το πρόγραμμα:

5 και 6 Φεβρουαρίου 2018
"Οργισμένα νιάτα" του Τζον Όσμπορν σε σκηνοθεσία Κίρκης Κάραλη με την Πέγκυ Τρικαλιώτη, τον Σήφη Πολυζωίδη, τον Χάρη Τζωρτζάκη και την Ολυμπία Σκορδίλη.
Εφτά Κυριακές. Εφτά εποχές. Εφτά διαφορετικές πόλεις. Τέσσερις άνθρωποι σε ένα σπίτι στο Σικάγο του ’56, στο Παρίσι του ’62, στο Μιλάνο του ’72, στην Αθήνα του ’81, στη Μόσχα του ’88, στο Βερολίνο του ’91, στο Λονδίνο του ’97. Οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια ιστορία. Η λύσσα ενός αυτοκαταστροφικού πάθους και η πορεία προς την ενηλικίωση. Κι όταν ο Τζίμυ Πόρτερ ενηλικιωθεί, μαζί του θα κλείσει κι ο 20ός αιώνας. Ο τελευταίος – ίσως – αιώνας που οι νέοι πολέμησαν για τα ιδανικά τους.

7 Φεβρουαρίου 2018
"Άρης" της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, με τον Τάσο Σωτηράκη. 
Το έργο βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή.

9 Φεβρουαρίου 2018
"Μαράν αθά" του Θωμά Ψύρρα, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με την Γιασεμί Κηλαηδόνη.
Η Γιασεμί Κηλαηδόνη υποστασιοποιεί όλα τα πρόσωπα-πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του, τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του.

20 και 21 Φεβρουαρίου 2018
"Το φως του γκαζιού" του Πάτρικ Χάμιλτον σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν με τον Στέφανο Κυριακίδη, την Τάνια Τρύπη, τον Κώστα Μαρκάτη, τη Μελίνα Βαμβακά, την Αλίκη Μπομποτά.
Στο σκοτεινό Λονδίνο του 1890 κάθε βράδυ, όταν ο Τζακ πηγαίνει στην πόλη, η γυναίκα του η Μπέλλα μένει μόνη στο σπίτι και προσπαθεί να εξηγήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση αντικειμένων, τα βήματα που ακούγονται στον πάνω όροφο που είναι άδειος, και τις αυξομειώσεις που έχει το φως του γκαζιού. Μήπως τελικά έχει αρχίσει να τρελαίνεται; Η απειλή βρίσκεται στη φαντασία της ή μήπως αυτό το σπίτι κατοικείται από σκοτεινά μυστικά; Η απροσδόκητη εμφάνιση του αστυνομικού επιθεωρητή Ραφ θα φέρει στην επιφάνεια αποκαλύψεις που θα κλονίσουν τη σχέση του ζευγαριού.

5 και 6 Μαρτίου 2018
"Νεκρή ζώνη" του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με τον Γιώργο Αρμένη, τον Αλέκο Συσσοβίτη, τον Αντώνη Καρυστινό και τον Γιάννη Στεφόπουλο. 
Πρόκειται για μία μεταφυσική αλληγορική κωμωδία. Η λεπτή γραμμή που η ευφυΐα του Πίντερ συναντά την ποίηση του Μπέκετ.

11 Μαρτίου 2018
"Ο Γκάτσος που αγάπησα" με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. 
Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: