Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Βρωμιά" (Θέατρο Τ, από 4/2), "Αρίστος" (Αθήναιον, από 22/2), "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 4/3), "Το τίμημα" (Αριστοτέλειον, από 13/3)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'MayaBuff. Ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι' στο Εθνικό Θέατρο

Leave a Comment
"MayaBuff. Ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι", σε χορογραφία και σκηνοθεσία Γιάννη Μανταφούνη. (31-12-2017)

Μυστήριο είναι ό,τι μεγάλο υπάρχει στην επανάσταση,
μπουφφ ό,τι είναι σ’ αυτή γελοίο.

Όλα αυτά θα ακούγονταν πολύ παρωχημένα, αν ο Μαγιακόφσκι δεν είχε προνοήσει να "δώσει την άδεια" στους μελλοντικούς σκηνοθέτες να μη διστάσουν να κάνουν ό,τι θέλουν στο έργο του, ώστε να το μεταφέρουν στην εποχή τους!

Ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι ονειρευόταν ένα θέατρο που θα συνδύαζε το δραματικό στοιχείο με τον χορό και τον ρυθμικό λόγο. Ένα θέατρο αντιρρεαλιστικό, επαναστατικό, μαζικό, φουτουριστικό, στο οποίο χιλιάδες άνθρωποι κι εκατοντάδες αυτοκίνητα κι αεροπλάνα θα γέμιζαν μια γιγάντια σκηνή και θα αναπαριστούσαν για εκατομμύρια θεατές το ηρωικό έπος της Οκτωβριανής Επανάστασης. Το "Μυστήριο Μπουφφ" είναι η μικρογραφία αυτού του κοσμικού οράματος.

"MayaBuff. Ένα ντελίριο του Μαγιακόφσκι", σε χορογραφία και σκηνοθεσία Γιάννη Μανταφούνη.

Στο "ΜayaBuff" ο χρόνος διαστέλλεται και η πρόθεση αποστασιοποιείται από τη δράση. Στο κρίσιμο δευτερόλεπτο που προηγείται της εκφοράς του λόγου, πριν την απόπειρα κίνησης, οι χορευτές-ηθοποιοί έχουν ήδη κριθεί, όχι για αυτό που υποκρίνονται, αλλά για αυτό που είναι. Με την απλότητα του ήχου των κορμιών τους στον χώρο και με ρούχα καθημερινά, οι χορευτές-ηθοποιοί δημιουργούν μπροστά στα μάτια του θεατή το έργο που παράλληλα ερμηνεύουν.

Δραματουργία: Έρι Κύργια
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Χορεύουν-ερμηνεύουν: Αλεξάνδρα Καζάζου, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Νίκος Λεκάκης, Effi Rabsilber, Χρήστος Στέργιογλου, Συμεών Τσακίρης, Αμαλία Τσεκούρα, Αντιγόνη Φρυδά. 

Εθνικό Θέατρο-Rex-Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη" (Πανεπιστημίου 48, Αθήνα, τηλ. 210 3301881)
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00, Κυριακή στις 19:00, από 18 Ιανουαρίου έως 11 Φεβρουαρίου 2018
Εισιτήρια: 17€ (Α' Ζώνη), 15€ (Β' Ζώνη), 15€ (Γ' Ζώνη), 13€ (Παρασκευή ενιαία τιμή), 15€ (Τετάρτη, Πέμπτη ενιαία τιμή)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: