Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Πάμε Πρεμιέρα ή Τι απέγινε ο Σερ Πέρσιβαλ' από την Ομάδα Τέχνης 'Θεατράλε'

Leave a Comment
Θεατρική παράσταση στη Νέα Μηχανιώνα(21-2-2017)

..."Στο σαλόνι του λόρδου Ντάντλεϋ και της λαίδης Μάργκαρετ, ένας αινιγματικός γιατρός, μια δεσποινίδα —ολίγον αφελής—, ένας μυστηριώδης καλεσμένος και μια αφοσιωμένη οικονόμος προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο: τι απέγινε ο Σερ Πέρσιβαλ; Τι ρόλο παίζει στην ξαφνική εξαφάνιση του, ένα εντυπωσιακό διαμαντένιο περιδέραιο που αλλάζει συνεχώς κατόχους;"...

Ένας δευτεροκλασάτος θίασος ανεβάζει το αστυνομικό έργο "Ένας στυγερός φόνος" της πρωτοεμφανιζόμενης —και ιδιαιτέρως ιδιόρρυθμης— συγγραφέως Φίλλυς Μόντεκιου. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα και τίποτα δεν είναι έτοιμο! Τα σκηνικά δεν έχουν στηθεί, τα κοστούμια δεν έχουν ραφτεί και οι ηθοποιοί δεν έχουν μάθει τα λόγια τους! Και δεν φτάνουν όλα αυτά. Η συγγραφέας καταφθάνει στο θέατρο μ’ έναν πάκο αλλαγές στο χέρι. Η σκηνοθέτιδα του θιάσου και η νεαρή βοηθός της βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Θα καταφέρει, άραγε, ο θίασος να κάνει την πολυπόθητη πρεμιέρα; Ένας Θεός κι ο Άγιος Πορφύριος –ο προστάτης των ηθοποιών- μόνο ξέρουν…

"Πάμε Πρεμιέρα ή Τι απέγινε ο Σερ Πέρσιβαλ" του Rick Abbott, σε σκηνοθεσία Κορνήλιου Ρουσάκη.

Μια κωμωδία για τον γοητευτικό κόσμο των θεατρικών παρασκηνίων.
Ο Rick Abbott χρησιμοποιώντας την τεχνική του "Θεάτρου μέσα στο Θέατρο" παρακινεί τους θεατές να κρυφοκοιτάξουν μέσα από την κλειδαρότρυπα και να δουν όλα όσα συμβαίνουν στα ενδότερα του θεάτρου. Οι ίντριγκες, οι αντιζηλίες, οι γκάφες, τα απρόοπτα και οι αναποδιές, τα άγχη και οι ανασφάλειες, οι βεντετισμοί και οι στιγμιαίοι παιδιάστικοι καβγάδες, οι αστείες και τρυφερές στιγμές. Όλα είναι παρόντα στο έργο του Abbott και αναδεικνύουν την εθιστική γοητεία που ενυπάρχει στο θέατρο.

Μια παραγωγή της Ομάδας Τέχνης "Θεατράλε"
[Η Ομάδα Τέχνης "Θεατράλε" δημιουργήθηκε το 2016 και δραστηριοποιείται στην Περαία, τη Νέα Μηχανιώνα και την Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Η παράσταση "Πάμε Πρεμιέρα ή Τι απέγινε ο Σερ Πέρσιβαλ" είναι η πρώτη της θεατρική παραγωγή]

Διασκευή-σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης
Κοστούμια: Ομάδα Τέχνης Θεατράλε
Σκηνικά: Σωτήρης Ρουσάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βιργινία Καλλιοντζή
Οργάνωση παραγωγής: Καίτη Αναγνώστου, Σταύρος Καλόστος.

Παίζουν: Καίτη Αναγνώστου, Γιώργος Ελευθέρογλου, Βιργινία Καλλιοντζή, Σταύρος Καλόστος, Χρήστος Καπράλος, Μαρία Λευκοπούλου, Μέλλω Νταβράνη, Βασιλική Παπασπύρου, Νίκη Σακκά.

Περαία Θεσσαλονίκης

Θέατρο Κάππα
Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 19:30

[Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας]
Πληροφορίες-προπώληση: Μήνυμα στη σελίδα https://www.facebook.com/omada.theatrale/
ή στο email: theatrale.omada@gmail.comΝεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: