Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας

Leave a Comment
Το έργο του Δημητρίου Κορομηλά, "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" είναι ένα βουκολικό "δραματικόν ειδύλλιον", η απόλυτη ιστορία αγάπης, με φόντο την ελληνική ύπαιθρο και ήρωες βοσκοπούλες και πιστικούς, τσέλιγκες και χωριατοπούλες, πλούσιους και φτωχούς, νέους και γέρους, που μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κουβάρι έρωτα, πάθους, παρεξηγήσεων, μυστικών και ανατροπών.

Γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, με αποκορύφωμα το θρυλικό τραγούδι "Μια βοσκοπούλα αγάπησα, μια ζηλεμένη κόρη", μιλά για τη χαμένη αθωότητα, συγκινεί με την αυθεντικότητά του και παραμένει διαχρονικό. Την ημέρα της Αναλήψεως, ο μελλοντικός γαμπρός της χήρας Μάρως, ζωντανεύει την ξεχασμένη θηλυκότητα της γυναίκας και την "οδηγεί" στον παλιό, ξεχασμένο της έρωτα.

Από το 1891 που πρωτοπαρουσιάστηκε είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου. Στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχει ανέβει μόνο μία φορά, το 1974, σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη. 


"Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" του Δημητρίου Κορομηλά, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Παίζουν: Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Μομώ Βλάχου, Μιχάλης Γούναρης, Αναστασία Δαλιάκα, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Νίκος Καπέλιος, Μαρία Καραμήτρη, Γιώργος Κολοβός, Δημήτρης Κολοβός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Μαριάννα Λαγουρού, Λευτέρης Λιθαρής, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Μορφακίδης, Γιολάντα Μπαλαούρα, Φούλης Μπουντούρογλου, Νίκος Νικολάου, Λίλιαν Παλάντζα, Ρούλα Παντελίδου, Χάρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Μαριάννα Πουρέγκα, Κώστας Σαντάς, Δημήτρης Σιακάρας, Μιχάλης Σιώνας, Βασίλης Σπυρόπουλος, Έφη Σταμούλη, Χρύσα Τουμανίδου, Γιάννης Τσάτσαρης, Δημήτρης Τσιλινίκος, Θάνος Φερετζέλης, Ορέστης Χαλκιάς, Ταξιάρχης Χάνος.


Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, από 1 Ιουλίου 2016
Εισιτήρια: 13, 10 (εξώστης), 8 (φοιτητικό), 7 (ομαδικό), 5 (γενική είσοδος κάθε Τρίτη)
(Δωρεάν είσοδος για τους ανέργους. Απαιτείται κράτηση θέσης)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: