Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες

Leave a Comment
Ένα πλούσιο και κακομαθημένο κορίτσι, η Ροζίτα, πετάει την παλιά κούκλα της στο δρόμο. Εκεί τη βρίσκει και την περιθάλπει μια νεαρή υπηρέτρια, η Πέπα, η οποία με τη βοήθεια του τσαγκάρη (Φραντσέσκο) την επισκευάζουν και την ξανακάνουν σαν καινούργια. Όταν η μαμά της Ροζίτας τη μαλώνει που πετάει τα παιχνίδια της, αυτή ξαναβγαίνει στο δρόμο να τη βρει.
Την βρίσκει πλέον στην αγκαλιά της Πέπας, η οποία όμως αρνείται να την επιστρέψει, και η ιστορία παίρνει απρόσμενη πλοκή. Στο ρόλο του αφηγητή υπάρχει μια παράξενη Μπαλονού που ξέρει να διασκεδάζει τα παιδιά! Στο ρόλο του υποστηρικτή της Ροζίτας εμφανίζεται ο Πορτιέρης του σπιτιού της, με χαρακτηριστικά από γνώριμες φιγούρες παιδικών ηρώων, ενώ τη λύση δίνει ένας Παλιατζής που παίρνει το ρόλο του σοφού Σολομώντα. Το τέλος είναι απρόσμενο και χαρούμενο!

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Η κούκλα που είχε δυο μαμάδες", βασισμένο στα έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ "Ο κύκλος με την κιμωλία" και του Αλφόνσο Σάστρε "Η Χαμένη κούκλα", σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα.

Μία πολύχρωμη παράσταση, με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία, γεμάτη από ανατροπές, εικόνες, ήχους, φαντασία, αγαπημένους ήρωες, κούκλες, τραγούδι και χορό για παιδιά και για μεγάλους που … παραμένουν παιδιά! Το έργο είναι διαδραστικό, η μουσική ζωντανή και η λύση έρχεται με τη βοήθεια του κοινού και των παιδιών!

Κίνηση-Χορογραφία: Ζωή Κολλάτου
Πρωτότυπη Μουσική-Διδασκαλία: Χρήστος Δρούζας
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Μάνδαλη
Κοστούμια: Μαρία Λίναρη
Σκηνικές κατασκευές: Μαρία Λίναρη, Σμαράγδα Καφετζή
Φωτογραφίες: Φώτης Φωτόπουλος
Παραγωγή: Εταιρία Λόγω Τέχνης
Οργάνωση Παραγωγής: Λουκία Μάνδαλη.

Παίζουν: Νικολέτα Δάφνου, Νεφέλη Τουλιάτου, Νικολάια Τριανταφύλλου, Δάφνη Καφετζή, Δημήτρης Σκούρτης, Θέμης Αμοιρίδης, Νίκος Κρίκας.

Στο Θέατρο Βικτώρια, (Μαγνησίας 5 και Γ’ Σεπτεμβρίου, Αθήνα, τηλ. 210 8833125)
Κάθε Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 11:00
Εισιτήρια: 8, 5 (άνεργοι, πολύτεκνοι, ομάδες)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: