Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ξημερώνει Κυριακή

1 comment
Ο θρυλικός "Δρόμος", το άλμπουμ του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου κυκλοφόρησε το 1969 από τη δισκογραφική εταιρεία Lyra. Θεωρείται ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα, με πωλήσεις πάνω από 3.500.000 μέχρι σήμερα. Ερμηνευτές των τραγουδιών ήταν ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Ρένα Κουμιώτη και η Πόπη Αστεριάδη.
Τραγούδια όπως το "Ξημερώνει Κυριακή", το "Άγαλμα", το "Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου", το "Δώσε μου το στόμα σου" περιλαμβάνονται στον "Δρόμο". Τον Γενάρη του 1970 τα τραγούδια παρουσιάστηκαν σε μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Παξινού. Η παράσταση λογοκρίθηκε και κυνηγήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς, αφού είχαν προστεθεί τραγούδια που στρέφονται εμφανώς εναντίον του.
Τον Οκτώβριο του 1974 κυκλοφόρησε ο δίσκος "Μίλα μου για τη λευτεριά" που ήταν σε μεγάλο βαθμό η συνέχεια του "Δρόμου", με ερμηνευτές τον Γιάννη Πουλόπουλο και τη Ρένα Κουμιώτη.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Ξημερώνει Κυριακή", σε κείμενα Παναγιώτη Μπρατάκου και Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία Μάνου Πετούση.

Τα θρυλικά πολυαγαπημένα τραγούδια των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ξεχώρισαν στους δύο ιστορικούς δίσκους "O Δρόμος" και "Μίλα μου για τη λευτεριά", αποτέλεσαν την έμπνευση του έργου.
Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα του σήμερα, με το θυμό, την απόγνωση, τις μάταιες θυσίες, τη φτώχεια, την προδοσία αλλά και τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη μαχητικότητα.

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Τζίνα Περιμένη
Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Μουσική διεύθυνση: Κωνσταντίνος Παγιάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φασιλής.

Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης.

Τραγουδούν: Δημήτρης Μπάσης, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Στέλιος Κέλλερης, Νικόλας Μπράβος, Γιάννης Μωραΐτης, Γιώργος Νικητόπουλος, Μάυ Χάννα, Αμαλία Ασκορδαλάκη, Κέλυ Γιακουμάκη.

Στο Θέατρον "Κέντρο Πολιτισμού-Ελληνικός Κόσμος", (Πειραιώς 254, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 212-2540300)
Κάθε Τετάρτη, Κυριακή στις 19:00, Πεμπτη, Παρασκευή στις 20:30, Σάββατο στις 17:30 και 20:30.
Εισιτήρια: 10-35



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

1 σχόλιο: