Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Αγόρασα ένα φτυάρι από το ΙΚΕΑ για να σκάψω το τάφο μου

Leave a Comment
Η Εταιρεία Θεάτρου "Παίκτες" επανέρχεται με την παράσταση "Αγόρασα ένα φτυάρι από το ΙΚΕΑ για να σκάψω το τάφο μου". Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει το θέατρο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες, το video και την performance.
Μια σύνθεση κειμένων του ανατρεπτικού Rodrigo Garcia,
ποιημάτων του Χιλιανού ποιητή Nicanor Parra -υποψήφιου αρκετές φορές για το βραβείο Νόμπελ, που γράφτηκαν ένα χρόνο πριν από το πραξικόπημα του Pinochet- καθώς και κειμένων που προέκυψαν μέσα από θεματικούς αυτοσχεδιασμούς της ομάδας και στη συνέχεια "έδεσαν" ουσιαστικά με τα κείμενα του Garcia.

Η γραφή του Garcia ανατινάζει τους παραδοσιακούς θεατρικούς κώδικες. Τα κείμενά του, γεμάτα καυστικό χιούμορ, άλλοτε κυνικά και σκληρά, άλλοτε ποιητικά και ανθρώπινα, συγκρούονται με την ηθικολόγο και υποκριτική καταναλωτική μας κοινωνία. Video projection, σωματικές δράσεις και λόγος μέσα σε ένα εικαστικό συμβολικό περιβάλλον που έχει προκύψει από την συνεργασία με τους εικαστικούς καλλιτέχνες Ανδρέα Βούσουρα και Βασίλη Γεροδήμο.
Πολλά θέματα ταμπού τίθενται σε αμφισβήτηση. Θραύσματα απεικονίσεων ενός ανολοκλήρωτου πάζλ της δυτικής κοινωνίας της παγκοσμιοποίησης και της συγκέντρωσης των εξουσιών, της κοινωνίας της κατανάλωσης, της πολιτικής βίας, της δημοκρατίας σε αποσύνθεση, της αδυναμίας του εκπαιδευτικού συστήματος, της οικογένειας σαν κατάσταση βολέματος, της φάρσας της φιλοδοξίας.

"Αγόρασα ένα φτυάρι από το ΙΚΕΑ για να σκάψω τον τάφο μου"

Σκηνοθεσία: Μαρία Σάββα
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Σάββα με την συμβολή της ομάδας
Μετάφραση των κειμένων του Rodrigo Garcia: Λίτσα Φρυδά, Νίκος Labot, Κατερίνα Σπάθη
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Αντρέας Βούσουρας, Βασίλης Γεροδήμος
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Σάββα
Video: Άλκηστη Καφετζή, σε συνεργασία με τη Μαρία Σάββα.

Παίζουν: Μαρία Σάββα, Κατερίνα Κλειτσιώτη, Ανθή Κουγιά, Βαγγέλης Ντίνος.
Αυτοσχεδιάζει ζωντανά ο μουσικός Απόστολος Λεβεντόπουλος

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου "Παίκτες"

Στο Βυρσοδεψείο, (Ορφέως 174, Αθήνα, τηλ. 210 3453203)
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30.
(3 ακόμα παραστάσεις: Τετάρτη 23/4 και 30/4 και Πέμπτη 24/4 στις 21:00)
Εισιτήρια: 12, 8 (φοιτητικό), 6 (ανέργων)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: