Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν

Leave a Comment
Το "Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν" είναι ένας κωμικός μονόλογος βασισμένος σε μοτίβα από το "La Nouvelle Justine" καθώς και σε αποσπάσματα από τα πιο γνωστά κείμενα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ. To "La Nouvelle Justine" είναι ένα από τα πρώτα έργα του Μαρκήσιου ντε Σαντ και παρακολουθεί τη ζωή της Ζυστίν, μιας δωδεκάχρονης παρθένας, άπορης και κατατρεγμένης, μέχρι την ηλικία των είκοσι έξι ετών.
Στην αναζήτησή της για εργασία και καταφύγιο, η Ζυστίν πέφτει συνεχώς στα χέρια διεστραμμένων και αγυρτών, απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις και τα αξιώματα, οι οποίοι προσπαθούν να την διαφθείρουν. Μεταξύ αυτών και η έκφυλη, ακραία Μαντάμ Ντελμόνζ η οποία προσκαλεί τη Ζυστίν να την ακολουθήσει στο δικό της φιλοσοφικό και ηθικό δρόμο ζωής και επιβίωσης. Η Μαντάμ Ντελμόνζ γίνεται το κυρίαρχο πρόσωπο στον μονόλογο "Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν". Όσο για την αθώα, παρθένα Ζυστίν, που δανείζει το όνομα της στο έργο εμφανίζεται "μαγικά" καθώς ανοίγει η αυλαία.

Τώρα στη θεατρική σκηνή
"Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν" του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Κείμενο-Φωτισμοί: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου
Κοστούμια: Vilma Galeckaite-Dabkiene
Ηχητικό Περιβάλλον: Martynas Bialobžeskis

Ερμηνεύει η Μάρω Παπαδοπούλου.

Στο Θέατρο Αυλαία, (Κτίριο Χ.Α.Ν.Θ., είσοδος από Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 237700)
Τετάρτη-Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια: 15, 10 (μειωμένο)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: