Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ο Αλ Πατσίνο μεσίτης και η Φιόνα Σω ζωγράφος

Leave a Comment
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Οικόπεδα με θέα του Ντέιβιντ Μάμετ, σε σκηνοθεσία Daniel Sullivan.
Ο Αλ Πατσίνο επιστρέφει στο Broadway για να πρωταγωνιστήσει στο, βραβευμένο με Πούλιτζερ, έργο του Μάμετ. Ο Πατσίνο —που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του Ricky Roma που έπαιξε στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου— θα υποδυθεί τον ρόλο του Shelly Levene. 
Το έργο "εισβάλλει" στον πυρήνα του αμερικανικού ονείρου και εκθέτει όσα πράττουν οι άνθρωποι προκείμενου να παραμείνουν στην κορυφή, καταβάλλοντας οποιοδήποτε τίμημα.
Στο Gerald Schoenfeld Theatre, από 16 Οκτωβρίου.

ΛΟΝΔΙΝΟ
Scenes from an Execution του Χάουαρντ Μπαρκερ, σε σκηνοθεσία Tom Cairns.
H ζωγράφος Galactia αναλαμβάνει να δημιουργήσει έναν τεράστιο πίνακα που θα απεικονίζει τον θρίαμβο της ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Η ζωγράφος αντί να αποτυπώσει μια σκηνή νίκης, δημιουργεί μια εικόνα ενός μακελειού. Αποφασίζοντας να μείνει πιστή στην αλήθεια της και στα ιδανικά της, έρχεται αντιμέτωπη με την ποινή της φυλάκισης. Ο νεότερος εραστής της Corpeta αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή με στόχο να την προστατέψει.
Το έργο του Μπάρκερ, τοποθετημένο στη Βενετία του 16ου αιώνα, λειτουργεί ως ένα πεδίο διερεύνησης των ερωτικών διαπλοκών της εξουσίας αλλά και της διαχρονικής διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην προσωπική φιλοδοξία και στην ηθική ευθύνη, ανάμεσα στις απαιτήσεις αυτού που πατρονάρει και στην αυτονομία του καλλιτέχνη.
Στον ρόλο της Galactia η Φιόνα Σω. 
Στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, μέχρι 9 Δεκεμβρίου.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ
Shibari του Gary Duggan, σε σκηνοθεσία Tom Creed.
Οι ζωές έξι ανθρώπων μπλέκονται στο σύγχρονο Δουβλίνο. Τι ενώνει μια υπάλληλο βιβλιοπωλείου, έναν μάνατζερ εστιατορίου, έναν βρετανό σταρ του σινεμά, έναν υπεύθυνο πωλήσεων, μια δημοσιογράφο και μια γιαπωνέζα που εργάζεται σε ανθοπωλείο; Το έργο ρίχνει μια ματιά στις τεταμένες ανθρώπινες σχέσεις που θρυμματίζονται σε ένα πολυπολιτισμικό Δουβλίνο.
Στη σκηνή Peacock του Abbey Theatre. Μέχρι 3 Νοεμβρίου.

ΕΛΣΙΝΚΙ
To 2012 συμπληρώθηκαν 140 χρόνια από την γέννηση του φινλανδικού θεάτρου. Με αφορμή αυτή την επέτειο το Εθνικό Θέατρο της Φινλανδίας παρουσιάζει έργα νέων φινλανδών δραματουργών. Το έργο του Juha Jokela, Patriarchy, άνοιξε τη σαιζόν στην κεντρική σκηνή του θεάτρου. Το έργο πραγματεύεται την αντιπαράθεση και την σύγκρουση που υπάρχει ανάμεσα στις γενιές και την προσπάθεια που κάνει η αγάπη για να επιβιώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. 
Ακολουθούν άλλες τρεις πρεμιέρες. Διαποτισμένο με συγκίνηση και χιούμορ το έργο του Michael Barein, Intention, αντιμετωπίζει το αμφιλεγόμενο θέμα της ευθανασίας. Τον Νοέμβριο θα παρουσιαστεί το έργο Soviet Union του Jussi Moila που βασίζεται σε μαρτυρίες ηλικιωμένων φινλανδών από τη ζωή τους κάτω από την επιρροή των ισχυρών "γειτόνων" τους, την εποχή της παντοκρατορίας της Σοβιετικής Ένωσης. Το έργο θα παρουσιαστεί και σε μια προσαρμοσμένη εκδοχή στα σπίτια των ηλικιωμένων (θέατρο κατ' οίκων). Επίσης, τον ίδιο μήνα θα ανέβει μια θεατρική μεταφορά του βραβευμένου μυθιστορήματος Red Nose Day του Mikko Rimminen.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: