Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σκηνές του κόσμου: Ο ρινόκερος και το λαγουδάκι.

Leave a Comment
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ρινόκερος του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Emmanuel Demarcy-Mota.
Η επίθεση ενός ρινόκερου σε μια πόλη προκαλεί τον πανικό. Οι άνθρωποι μετατρέπονται σε ρινόκερους. Το διάσημο κείμενο του Ιονέσκο που αντανακλά την ιστορική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του '50, ανεβαίνει στη σκηνή από τον Emmanuel Demarcy-Mota, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Theatre De La Ville αλλά και του φεστιβάλ d' Automne του Παρισιού, με τολμηρές αναφορές στο παρόν.
Στο Harbiye Mushin Stage στο πλαίσιο του 18ου θεατρικού φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης.
1,2 Ιουνίου.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Bunny του Jack Thorne, σε σκηνοθεσία Christoph Schletz.
Η Katie, ένα δεκαοκτάχρονο κορίτσι μιας φιλελεύθερης οικογένειας δεν θέλει πια να είναι ένα καλό κορίτσι. Προσπαθεί με διάφορες πράξεις να ταρακουνήσει την ήσυχη, βαρετή ζωή του προαστίου Luton του Λονδίνου. Θέλει να βιώσει την περιπέτεια. Ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα ο Abe, ο φίλος της Katie, λογομαχεί με έναν ποδηλάτη που τον χτυπά και εξαφανίζεται. Μαζί με δυο συναδέλφους του θα τον αναζητήσουν για να πάρουν εκδίκηση. Και ξαφνικά όσα πρόκειται να ακολουθήσουν εξαρτώνται από την Katie...
Σαουμπίνε. Από 2 Ιουνίου.

ΣΙΔΝΕΫ
Der Theatermacher (O Θεατροποιός) του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Daniel Schlusser.
Ο Μπρουσκόν, ηθοποιός του κρατικού θεάτρου, περιοδεύει στην επαρχία με τον θίασο του, που απαρτίζεται από μέλη της οικογένειάς του, και παρουσιάζει ένα φιλόδοξο κείμενο, γραμμένο από τον ίδιο. Στην εγκαταλειμμένη αίθουσα του πανδοχείου ενός χωριού, που πρόκειται να ανεβάσει την παράσταση του, βρίσκεται για ακόμη μια φορά αντιμέτωπος με την καλλιτεχνική πανωλεθρία. Η αίθουσα αυτή, βρώμικη και σκοτεινή, είναι ο κατάλληλος χώρος για να "πατήσει" η παραβολή του Μπέρνχαρντ με θέμα την τέχνη σε έναν κόσμο που την εχθρεύεται. 
Sydney Theatre Company, Κεντρική σκηνή. Από 15 Ιουνίου.

ΤΟΚΥΟ 
The Hothouse (Το θερμοκήπιο) του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Fukatsu Shigefumi.
Χριστούγεννα, σε ένα κρατικό ίδρυμα που δίνει την εντύπωση ενός νοσοκομείου. Ο διευθυντής, κύριος Roote, μαθαίνει από την νοσοκόμα, κυρία Gibbs, πως ο ασθενής με τον αριθμό 6457 έχει σκοτωθεί και πως η ασθενής με τον αριθμό 6459 έχει μόλις γεννήσει. Διατάζει τη νοσοκόμα να βρει αυτόν που ευθύνεται για την εγκυμοσύνη. Όταν βρίσκεται ο υπεύθυνος, τα πράγματα παίρνουν μια περίεργη τροπή.
New National Theatre. Από 25 Ιουνίου.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: