Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Leave a Comment
H ομάδα Grasshopper και οι συντελεστές της παράστασης για έφηβους Στην οθόνη φως του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη προσκάλεσαν θεατρικές ομάδες γυμνασίων και λυκείων, δήμων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων να πάρουν μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου. Πρωτότυπα ελληνικά έργα από εφήβους για εφήβους, που αφορούν τη ζωή και τις ανησυχίες τους, παρουσιάζονται σε ένα θεατρικό μαραθώνιο, με στόχο την καλλιτεχνική ανταλλαγή και το γόνιμο προβληματισμό.
Οι οργανωτές και καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι του φεστιβάλ, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της κάθε ομάδας, συντόνισαν θεατρικά εργαστήρια και είχαν την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων που δημιουργήθηκαν. 
Επτά ομάδες από όλη την Αθήνα, πέντε ώρες εφηβικό θέατρο, ογδόντα έφηβοι επί σκηνής. Επτά παραστάσεις, καθεμία διαφορετική και μοναδική, όλες όμως αποτέλεσμα της θέλησης, της έμπνευσης, του οράματος και της δύναμης που έχουν μέσα τους οι νέοι άνθρωποι, και προϊόντα ομαδικής δουλειάς και συλλογικότητας. 
Τι είναι το εφηβικό θέατρο; Είναι μία ιστορία που αφορά τους εφήβους, τους ενήλικες ή όλη την κοινωνία; Ας ανοίξουμε τα αυτιά και τα μάτια μας στον κόσμο των παιδιών μας. Αυτά είναι τα δικά μας παιδιά και έχουν κάτι να μας πουν. 


Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα) 
12-13 Μαΐου 2012Μικρή Σκηνή
http://www.sgt.gr/gr/programme/event/598
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: