Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Αφιέρωμα στον Γιάννη Θαβώρη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Leave a Comment
(29-11-2018)

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τη σειρά αφιερωμάτων "Έλληνες στον κόσμο", που περιλαμβάνει την παρουσιάση του έργου ελλήνων καλλιτεχνών που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Η διοργάνωση ξεκινά με την παρουσίαση του έργου του σκηνογράφου Γιάννη Θαβώρη, που έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε πλήθος παραστάσεων όπερας, θεάτρου, μιούζικαλ και χορού σε Ευρώπη και Αμερική. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί ως τώρα δύο φορές, και τις δύο στο ΚΘΒΕ (2017: σκηνικά στην παράσταση "Ανεμοδαρμένα ύψη", σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και 2018: σκηνικά-κοστούμια στην παράσταση "Ορέστης", σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη.

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί στο Βασιλικό Θέατρο το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:00. Τον Γιάννη Θαβώρη θα προλογίσει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος, θεατρολόγος, Όλγα Χατζηϊακώβου. 

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 θα ακολουθήσει masterclass που απευθύνεται στους τελειόφοιτους σκηνογράφους του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. Στο masterclass ο καλλιτέχνης θα μοιραστεί την εμπειρία του με τους φοιτητές.

Βιογραφικό
Ο Γιάννης Θαβώρης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Σκηνογραφία στο Central Saint Martins του Λονδίνου με υποτροφία του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη. Το 1997 κέρδισε το Βραβείο Linbury για αποφοίτους βρετανικών σχολών Σκηνογραφίας. Έχει συνεργαστεί με την Όπερα της Σκωτίας (Αριοντάντε, Η Κυρά της Θάλασσας, Ορλάντο, Μαντάμ Μπατερφλάι), με την Εθνική Όπερα Ουαλλίας (Aΐντα), με τη Βασιλική Όπερα Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο (Η Κυρά της Λίμνης), με την Όπερα της Σάντα Φε (Τόσκα), με την Εθνική Όπερα Εσθονίας (Ιπτάμενος Ολλανδός), την Εθνική Όπερα Βουκουρεστίου (Ριγκολέττο), το Θέατρο Κολόν του Μπουένος Άιρες (Πελλέας και Μελισσάνθη), την Εθνική Όπερα της Αγγλίας (Οι γάμοι του Φίγκαρo, Ο βιασμός της Λουκρητίας, Η ζωή ενός ακόλαστου), την Εθνική Όπερα του Ρήνου στο Στρασβούργο (Έτσι κάνουν όλες), την Βασιλική Όπερα της Δανίας και Εθνική Όπερα της Αγγλίας (Η μεγαλοψυχία του Τίτου). Επίσης, με την Όπερα του Χόλλαντ Παρκ του Λονδίνου (Το κορίτσι της Δύσης, Καβαλλερία Ρουστικάνα και Παλιάτσοι, Ντον Τζιοβάννι, Κάτια Καμπάνοβα, Τόσκα, Ναμπούκο, Γενούφα), την Εθνική Περιοδεύουσα Όπερα της Ολλανδίας (Τα παραμύθια του Χόφμαν, Όπερα Σέρια), το Θέατρο του Ρήτζεντς Παρκ στο Λονδίνο (Ζιζί), το Μπαλέτο της Σκωτίας (Πετρούσκα), τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής στο Λονδίνο (Αλτσίνα, Ο Μαγικός Αυλός, Μια Νύχτα στην Κινέζικη Όπερα), το Φεστιβάλ του Μπάξτον (Καπουλέτοι και Μοντέγοι, Η ψευτοπεριβολάρισσα).


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: