Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Στον πάγο': ψυχολογικό θρίλερ στο Θέατρο Τ

Leave a Comment
"Στον πάγο" της Μπραϊόνι Λέιβερι, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή. (28-10-2017)

Το έργο της Μπραϊόνι Λέιβερι "Στον πάγο" (Frozen) έχει ως θέμα του τον πόνο και την εκδίκηση, αλλά και τον πόθο για ζωή.
Μέσα από την ιστορία της δολοφονίας ενός δεκάχρονου κοριτσιού από έναν παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνο, η συγγραφέας μιλάει για την απώλεια και την καθήλωση, την επιθυμία της εκδίκησης και τη συγχώρεση, τη διαστροφή και την αρρώστια.

Πρόκειται για τρεις παράλληλες ιστορίες που σταδιακά διαπλέκονται. Της Αγκνέτα, μιας ψυχιάτρου από τη Νέα Υόρκη, της Νάνσυ, της μητέρας του θύματος και του Ραλφ, του δολοφόνου.

H Λέιβερι αγγίζει στο έργο της ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για την ποινική δικαιοσύνη: είναι ο δολοφόνος ένας κακός άνθρωπος ή το έγκλημά του είναι μια παθολογία; Παράλληλα, η συγγραφέας διερευνά τη διαδικασία της συγχώρεσης: μπορεί μια μητέρα να συγχωρέσει τον δολοφόνο της κόρης της;

Έργο με δυνατό συναισθηματικό υπόβαθρο, γραμμένο με εξαιρετική ευαισθησία, πάθος και άφθονο χιούμορ, το "Στον πάγο" είναι ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα στις ΗΠΑ, ενώ έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πολλές πόλεις παγκοσμίως, όπως Δουβλίνο, Άμστερνταμ, Μαδρίτη, Παρίσι. Στην Ελλάδα πρωτοπαίχτηκε, με τον τίτλο "Καυτός πάγος", το 2006 στο Θέατρο Εξαρχείων, σε μετάφραση Αννίτας Δεκαβάλλα και σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη.

"Στον πάγο" της Μπραϊόνι Λέιβερι, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή. 

Μετάφραση: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Φωτισμοί: Κώστας Σιδηρόπουλος
Ηχητικό περιβάλλον: Οδυσσέας Γκάλιος

Παίζουν: Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρης Ναζίρης, Σοφία Βούλγαρη.

Παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και Θέατρο Τ.

Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 854333)
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30, Κυριακή στις 19:00, από 3 Νοεμβρίου 2017
Εισιτήρια: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό), 8€ (ανέργων)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: