Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρικό Φεστιβάλ στο Ηράκλειο Κρήτης

Leave a Comment
(12-10-2017)

Η εταιρεία "Όψεις Πολιτισμού" διοργανώνει το Θεατρικό Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2017, στο Θέατρο Αστόρια.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017
"Το κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή.
Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το "Κιβώτιο", είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017
"Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη"
Σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα συναντώνται ο λόγος του Παπαδιαμάντη, η υποκριτική του Στέλιου Μάϊνα και οι ήχοι των ψαλτάδων και μουσικών Κώστα Κωνσταντάτου και Ουρανίας Πάτζιου.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
"Πολύ κακές λέξεις", με τη Σοφία Μουτίδου. 
Ένα φρέσκο, ιδιόρρυθμο, βρώμικο, αναρχικού τύπου κείμενο. Πρόκειται για έναν μονόλογο-stand up comedy, στον οποίο ξετυλίγεται μπροστά μας η ιστορία μιας γυναίκας την ώρα που περιμένει στον προθάλαμο ενός διάσημου νευρολόγου. Συμμετέχει ο Δημήτρης Τσιώκος. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ρήγας.

Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017
"Πως να απαγάγετε έναν τραπεζίτη" του Armanto Nascimento, σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου, με τον Κώστα Αρζόγλου, τη Στέλλα Παπαδημητρίου, τον Χρήστο Ευθυμίου και τον Χάρη Μαυρουδή.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017
"Strass", σε κείμενα και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα.
Ένα ιδιαίτερο musical–show με την Τάνια Τρύπη και τον Αλέξανδρο Ρήγα.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
"Στο φαλιμέντο του κόσμου". Μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα, μουσική και τραγούδια του Νικόλα Άσιμου. Στον ρόλο του Άσιμου ο Λεωνίδας Κακούρης. Μαζί του οι μουσικοί Βαγγέλης Καζαντζής, Δημήτρης Χατζηδημητρίου και Διονύσης Μακρής. Συμμετέχει η Κατερίνα Μακαβού.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017
"Εκτός ύλης" του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Τάσος Κονταράτος, Νίκη Σκιαδαρέση, Δημήτρης Κακαβούλας.

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017
"Frida", σε σκηνοθεσία Έλενας Βισέρη και Πέτρου Παπαζήση, με την Ελλη Χρονιάρη.
Μια παράσταση με αφορμή τη διάσημη ζωγράφο Φρίντα Κάλο.

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017
"Ο Γκάτσος που αγάπησα"
Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια ξενάγηση στον κήπο της έμπνευσης του ποιητή της "Αμοργού", με τραγούδια και κείμενα σε επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα.

Θέατρο Αστόρια (Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2810 242272)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: