Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Μητρόπολη: πού πάνε οι άγγελοι μετά την τραγωδία;

Leave a Comment
Μητρόπολη: που πάνε οι άγγελοι μετά την τραγωδία;
"Πού πάνε οι άγγελοι μετά την τραγωδία;"
Σε έναν έρημο και άγονο τόπο συναντιούνται επτά αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Καθένας και ένας τόπος, καθένας και μια εποχή, μια ιστορία. Ανώνυμοι, μάρτυρες γεγονότων πόνου, βίας, θανάτου και θαυμάτων.

Μάρτυρες πτώσεων πολιτισμών, ιδεών, ανθρώπων και βασιλείων. Εξόριστοι από τη ζωή, περιπλανώμενοι ασκητές, ξορκίζουν την Ιστορία. Προσεύχονται γι’ αυτά που έγιναν και γι’ αυτά που θα γίνουν. Ψελλίζουν ένα χορικό, ένα κοινό "τραγούδι" μέσα απ’ όλες τις ιστορίες και αναζητούν τη δική τους "Μητρόπολη".


"Μητρόπολη", από την καλλιτεχνική ομάδα Momentum, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα.

Η "Μητρόπολη" υφαίνεται μέσα από τη σύνθεση πέντε αρχαίων τραγωδιών. Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, ο "Οιδίπους τύραννος", οι "Βάκχες" του Ευριπίδη, ο "Ηρακλής μαινόμενος" και η "Μήδεια" ακούγονται σαν προσευχή μιας χώρας που πεθαίνει. Έκπτωτοι άγγελοι έκπτωτης πόλης τραγουδούν τη γέννηση και την ανάσταση, τον άθλο και το λάθος, το θαύμα και τον θάνατο, τον θρήνο, τον χαμό, και την τύφλωση.

Η παράσταση της "Μητρόπολης" σηματοδοτεί τις έννοιες της μνήμης και της λήθης, της φυγής και της άφιξης. Σε μια εποχή που ο πόλεμος και η βία μετακινούν ανθρώπους και λαούς σε αναζήτηση ενός νέου τόπου το τραγούδι της "Μητρόπολης" εκφέρεται με την αίσθηση του επείγοντος. Οι Άγγελοι της "Μητρόπολης" είναι οντότητες εγκλωβισμένες μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, θεατές ακραίων γεγονότων που τώρα καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους συμβάν.

Μεταφράσεις: Γιώργος Χειμωνάς, Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Μπλάνας
Δραματουργική επεξεργασία-διασκευή: Ελίνα Μαντίδη, Αργύρης Πανταζάρας
Σκηνικά-κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Κίνηση: Ηλίας Χατζηγεωργίου
Φωτισμοί: Γιώργος Καρβέλας
Φωτογράφος: Νίκος Πανταζάρας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Μαντίδη
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Γεωργία Μπούρα.

Παίζουν: Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μελισσάνθη Μάχουτ, Γιώργος Κατσής, Αγησίλαος Μικελάτος, Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Ανδρέας Πλεμμένος.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2016
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 21:00
Εισιτήρια: 20, 10 (φοιτητικό), 5 (ανέργων, ΑμεΑ)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: