Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θερινή θεατρική περίοδος 2019: όσα θα δούμε αυτό το καλοκαίρι

Leave a Comment
περιοδεία
Οι παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού
(14-5-2019)

Το καλοκαίρι του 2019 πλησιάζει και οι Σκηνοβασίες ρίχνουν μια ματιά στις παραστάσεις που θα συντροφέψουν το θεατρικό κοινό τη θερινή περίοδο.

... σε περιοδεία

ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με την Ανθή Ευστρατιάδου, τον Γιώργο Γλάστρα, τον Νικόλα Μαραγκόπουλο, τη Μαρία Τσιμά κ.ά.

"Ικέτιδες" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, από το Εθνικό Θέατρο και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με την Κάτια Δανδουλάκη, την Τάνια Τρύπη, την Κόρα Καρβούνη, την Κωνσταντίνα Τάκαλου κ.ά.

"Ορέστεια" του Αισχύλου, από το Εθνικό Θέατρο
"Αγαμέμνων", σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη.
"Χοηφόροι", σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.
"Ευμενίδες", σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.

"Οιδίπους τύραννος" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με τον Δημήτρη Λιγνάδη, την Αμαλία Μουτούση, τον Νίκο Χατζόπουλο, τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη κ.ά.

"Προμηθέας δεσμώτης" του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, με την Kathryn Hunter, τον Νικήτα Τσακίρογλου, τον Δημήτρη Πιατά, τη Πέγκυ Τρικαλιώτη κ.ά.

"Αντιγόνη" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, με την Έβελυν Ασουάντ, τον Κωνσταντίνο Γώγουλο, την Έλλη Ιγγλίζ, την Ανδρομάχη Φουντουλίδου κ.ά. 

"Νεφέλες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τον Γιώργο Γάλλο, τον Χρήστο Λούλη, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τη Λυδία Φωτοπούλου κ.ά.


ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑ

"Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, με τον Αιμίλιο Χειλάκη, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, τη Λένα Δροσάκη, τον Μιχάλη Σαράντη κ.ά.

"Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, την Μυρτώ Αλικάκη, τον Αντίνοο Αλμπάνη, τον Τάκη Παπαματθαίου κ.ά.

"Δον Ζουάν" του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τον Νίκο Κουρή, τη Ζέτα Μακρυπούλια, τον Μάκη Παπαδημητρίου, την Ηρώ Μπέζου κ.ά.



ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

"Λωξάνδρα" της Μαρίας Ιορδανίδου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με την Ελένη Κοκκίδου, τον Γιώργο Αρμένη, την Ευαγγελία Μουμούρη, τον Μιχάλη Μητρούση κ.ά.

"Οι γαμπροί της ευτυχίας" των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με τον Γιάννη Μπέζο, τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη, τον Γιάννη Στόλλα, την Γιάννα Παπαγεωργίου κ.ά.

"Μαρία Πενταγιώτισσα" του Μποστ, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, την Ελένη Καστάνη, τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, τον Αργύρη Αγγέλου κ.ά.

"Το τάβλι" του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση.

"Άρης" της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, με τον Τάσο Σωτηράκη.

"Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων" του Αρκά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά, με τη Σοφία Βογιατζάκη, τον Θανάση Βισκαδουράκη, τον Γιώργο Γαλίτη, τον Χρήστο Τριπόδη κ.ά.

"Ρένα" του Αύγουστου Κορτώ, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, με την Υρώ Μανέ, τον Άγη Εμμανουήλ, τον Κωνσταντίνο Φάμη, τον Μιχάλη Αβρατόγλου.

"Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα", σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Τάσο Χαλκιά, την Χριστίνα Τσάφου, τον Λευτέρη Ελευθερίου κ.ά. 

"Toc Toc" του Λωράν Μπαφί, σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου, με τον Κώστα Σπυρόπουλο, τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Νίκο Πολυδερόπουλο, τη Ναταλία Δραγούμη κ.ά. 

"Βερβερίτσα", σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά, με τον Νίκο Μουτσινά, τη Μαρία Σολωμού, την Ματίνα Νικολάου, την Φανή Γεωργακοπούλου κ.ά.

"Η νεράιδα και το παλικάρι" του Λάκη Μιχαηλίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, με τον Παναγιώτη Πετράκη, την Μαρία Κορινθίου, τον Τάσο Κωστή, τη Μαρία Φιλίππου κ.ά.

ΞΕΝΑ ΕΡΓΑ

"Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του" του Ντάλτον Τράμπο, σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, με τον Τάσο Ιορδανίδη.


ΑΘΗΝΑ

ΑΛΣΟΣ
"Το δικό μας σινεμά" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, την Κατερίνα Λεχου, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Κώστα Κόκλα κ.ά.

ΛΑΜΠΕΤΗ
"Η μικρή μας πόλη" του Θόρντον Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Χρήστο Φερεντίνο, τη Φαίη Κοκκινοπούλου, την Ιφιγένεια Αστεριάδη κ.ά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
"Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία" του Ροζέ Βιτράκ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, με τον Βασίλη Ντάρμα, τη Σοφία Καλεμκερίδου, τον Γρηγόρη Παπαδόπουλο, την Κλειώ Δανάη Οθωναίου κ.ά.




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: