Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Τελευταίες παραστάσεις έως την Κυριακή των Βαΐων (21 Απριλίου 2019)

Leave a Comment
(5-4-2019)

Η Κυριακή των Βαΐων (21 Απριλίου 2019) πλησιάζει και φέρνει μαζί της την αυλαία για τις περισσότερες παραστάσεις της χειμερινής θεατρικής περιόδου.

Οι Σκηνοβασίες επιλέγουν και προτείνουν παραστάσεις για θεατρικές εξόδους, λίγο πριν το Πάσχα.

ΑΘΗΝΑ

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παρουσιάζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων ο "Βόυτσεκ" του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Μια υπαρξιακή τραγωδία που αγγίζει αιώνια ερωτήματα για την εξάρτηση του ανθρώπου από τις κοινωνικές συνθήκες. Στον ομώνυμο ρόλο ο Γιώργος Γάλλος.

Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες" του Ερρίκου Ίψεν, στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Ένα εντελές αριστούργημα για την αέναη και απελπιστικά επαναληπτική και αναπόδραστη μοίρα του ανθρώπου.
Ο ίδιος σκηνοθέτης συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Μπέττυ Αρβανίτη, στον "Γυάλινο κόσμο" του Τενεσί Ουίλιαμς. Μια παράσταση για το παρελθόν και τη λειτουργία της μνήμης ως "καταφύγιο". (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, έως 21/4)

Η μαύρη κωμωδία του Marius Von Mayenburg "Ο άσχημος" είναι μια φιλοσοφική αλληγορία όπου στο φόντο αναπτύσσεται η κοινωνική ένταση ανάμεσα στον καπιταλισμό και την ανθρώπινη μοναξιά. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λάλος (Tempus Verum - Εν Αθήναις) 

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν τον "Βυσσινόκηπο" του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Η αφήγηση της ιστορίας ενός κόσμου που χάνεται ανεπιστρεπτί, σε ένα έργο σύγχρονο και απολύτως σημερινό. Παίζουν: Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Λιγνάδης, Αθηνά Μαξίμου, Κόρα Καρβούνη κ.ά. (Θέατρο Δημήτρης Χορν) 

Το "Κουμ κουάτ" των Γιάννη Καλαβριανού και Μαρία Κοσκινά παρακολουθεί τις απρόβλεπτες συνέπειες που έχει το αθώο ψέμα ενός ζευγαριού, που θέλει να αποφύγει να περάσει ακόμη ένα Πάσχα στο χωριό, εν μέσω δικτατορίας. (Θέατρο του Νέου Κόσμου) 

Οι "Ιστορίες από το δάσος της Βιένης" του Έντεν φον Χόρβατ είναι μια ανατομία της αυστριακής κοινωνίας στην ταραγμένη εποχή της ανόδου του φασισμού, το 1931. Την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης 'Κάρολος Κουν' σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη, σε συνεργασία με τον θίασο της παράστασης που αποτελείται από τη Σμαράγδα Σμυρναίου, τον Νίκο Χατζόπουλο, την Κωνσταντίνα Τάκαλου, τον Νίκο Αλεξίου κ.ά. 

Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου επιτυγχάνουν ένα απολαυστικό ρεσιτάλ εναλλαγής ρόλων στις "Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς. Μια κωμικοτραγωδία που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας χολυγουντιανής υπερπαραγωγής. (Θέατρο Άνεσις) 

Το "Δείπνο" του Χέρμαν Κοχ είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που μετατρέπει μια υψηλή γαστρονομική εμπειρία σε ανελέητο παιχνίδι επιβίωσης, διαρρηγνύοντας την εικόνα της ευτυχισμένης αστικής οικογένειας. Σκηνοθετεί η Λίλλυ Μελεμέ και παίζουν ο Στέλιος Μάινας, η Κατερίνα Λέχου, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, η Κατερίνα Μισιχρόνη και ο Γιώργος Κοτανίδης. (Σύγχρονο Θέατρο) 


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνονται την Κυριακή των Βαΐων, οι παραστάσεις: "Καληνύχτα Μαργαρίτα" του Γεράσιμου Σταύρου, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή (Μονή Λαζαριστών), "Τόσο κοντά" του Πάτρικ Μάρμπερ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού (Φουαγιέ Ε.Μ.Σ.), "Δάφνες και πικροδάφνες" των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών) και "Ψευδαισθήσεις" του Ιβάν Βιριπάγεφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου (Θέατρο Τ)




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: