Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Θεατρικές γιορτές 2018 στο Βερολίνο

Leave a Comment
(15-12-2018)

Εναλλακτικές προτάσεις για θεατρικές εξόδους στο χριστουγεννιάτικο Βερολίνο.

"Wheeler" του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία OIiver Reese. 
Η νέα κωμωδία του Tracy Letts χρησιμοποιεί το μοντέλο μιας μέσης υπαρξιακής κρίσης, θέτοντας το ερώτημα: "Γιατί συνεχίζουμε να καταστρέφουμε άσκοπα αυτό που είναι σωστό για μας, κυνηγώντας με απληστία αυτό που είναι λάθος; Γιατί οι παλιές συνήθειες είναι πάντα πιο δελεαστικές από μια αληθινή επιθυμία για αλλαγή;"
Berliner Ensemble, έως 31 Ιανουαρίου 2019

"Westend" του Moritz Rinke, σε σκηνοθεσία Stephan Kimmig.
"Η καταιγίδα είναι από πάνω μας", γράφει ο Moritz Rinke στο νέο του έργο. Είναι η ιστορία ενός ναυαγισμένου κόσμου: των διαλυμένων παλατιών της μπουρζουαζίας. των μοναχικών ανθρώπων, που έχουν πρόσωπα και σώματα σημαδεμένα από τον πόλεμο, της καταπίεσης για ομορφιά και επιτυχία.
Deutsches Theater, από 21 Δεκεμβρίου 2018 [παγκόσμια πρεμιέρα]

"Italian Night" του Έντεν φον Χόρβατ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Τόμας Οστερμάγιερ.
Με την "Ιταλική νύχτα" ο Τόμας Οστερμάγιερ επικεντρώνεται για τρίτη φορά —μετά τα έργα "Professor Bernhardi" και "Returning to Reims"— στην άνοδο ενός ακροδεξιού λαϊκιστικού κινήματος. Ο Έντεν φον Χόρβατ ολοκλήρωσε το έργο το 1931 παρατηρώντας με εντυπωσιακή οξύτητα τον ρόλο που διαδραμάτισαν αριστεριστές στην κατάρρευση της δημοκρατίας.
Schaubühne am Lehniner Platz, έως 8 Ιανουαρίου 2019

"Salome" του Thomaspeter Goergen, σε σκηνοθεσία Ersan Mondtag.
Το κείμενο του Thomaspeter Goergen εκκινεί από μοτίβα του Όσκαρ Ουάιλντ δημιουργώντας ένα νέο δίλημμα του παρόντος χρόνου· μεταμορφώνει τη διαστροφή και τον φονταμενταλισμό σε ένα καταστρεπτικό μείγμα διάχυτου φόβου και αληθινής εξουσίας. 
Maxim Gorki Theater, έως 17 Φεβρουαρίου 2019

"Haußmann’s State Security Theatre", σε κείμενο και σκηνοθεσία Leander Haußmann.
Ο Leander Haußmann παρατηρεί την πορεία της Στάζι (Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας) και δημιουργεί μια κωμωδία για την προδοσία, την αγάπη, την αξία της τέχνης, εκθέτοντας τη Στάζι ως ένα σημαντικό πυλώνα μιας ασήμαντης αστικής μετριότητας. 
Volksbuhne Berlin, έως 24 Ιανουαρίου 2019 

(επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: