Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας στο Εθνικό Θέατρο

Leave a Comment
Θέατρο για παιδιά στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
(30-10-2016)

Ψηλά πάνω από την πόλη, σε μια πελώρια κολώνα, ορθωνόταν το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα. Ήταν διακοσμημένος ολόκληρος με λεπτά φύλλα ατόφιου χρυσού, τα μάτια του ήταν δύο αστραφτερά ζαφείρια κι ένα μεγάλο πορφυρό ρουμπίνι έλαμπε στη λαβή του ξίφους του…
Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας έχει ζήσει πίσω από τον φράχτη ενός παλατιού, δίχως έγνοιες και σκοτούρες, πάντα ξέγνοιαστος και χαμογελαστός. Όταν θα φύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μία πλατεία της πόλης προς τιμή του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ο Πρίγκιπας ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας: τη φτώχεια, την ασχήμια, διαφθορά και την υποκρισία. 
Και ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας δακρύζει κάθε βράδυ για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω του. Ώσπου, ένα μικρό χελιδόνι, κουρνιάζει στα πόδια του. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας θα βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με κάθε δυνατό τρόπο σε μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης.

"Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας" του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη.

Διασκευή-δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κίνηση: Πολίν Ουγκέ
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φώτης Κουτρουβίδης

*Η διασκευή βασίστηκε στο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ και στο υλικό που προέκυψε από τους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών κατά τη διάρκεια της πρόβας.

Παίζουν: Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Νικόλας Αναστασόπουλος, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Βασίλης Ανδρέου, Μαλαματένια Γκότση, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα.

Μουσικοί επί σκηνής: Αλέξης Κωτσόπουλος, Νίκος Καρύδης.


Εθνικό Θέατρο-Παιδική Σκηνή (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα, τηλ. 210 5288170)
Κάθε Κυριακή στις 16:00, έως 9 Απριλίου 2017
Εισιτήρια: 10€ (ενηλίκων), 7€ (παιδικό), 6€ (2 παιδιά), 5€ (3+ παιδιά), 5€ (Β' Ζώνη, παιδικό + ενηλίκων)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: