Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

Μηνολόγιο Φεβρουαρίου

Leave a Comment
Επιλογές από τις θεατρικές πρεμιέρες του μήνα.

Περικλής του Σαίξπηρ (σκηνοθεσία Γιάννης Χουβαρδάς) 7,8,9 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)

Όταν τελειώνει μια ζωή... που να πας; της Σωτηρίας Ζάνταλη (σκηνοθεσία Παύλος Δανελάτος) στην Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία (Γ. Κωνσταντινίδη 15, Θεσσαλονίκη). Από 17/2.
Η παράσταση, που παρουσιάζει η ομάδα H-art Attack, ακολουθεί το τελευταίο ταξίδι της χαρισματικής ποιήτριας Ανν Σέξτον που διάλεξε, όπως και η ποιήτρια Σύλβια Πλαθ, να πεθάνει εισπνεόντας δηλητηριώδη αέρια.

UR -βασισμένο στο Blackbird του David Harrower- (σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Ματζίρη) στο contACT art club (Δάφνης 12 & Γιαννιτσών, Θεσσαλονίκη). Από 18/2.
Το θέμα-ταμπού της παιδεραστίας αντιμετωπίζεται από το συγγραφέα, χωρίς τις τρέχουσες ηθικές συμβάσεις. Δεν καταδικάζει, δεν αφορίζει. Παρουσιάζει μια πραγματικότητα αφήνοντας το περιθώριο στον θεατή να αποφασίσει εν τέλει.

Ο Μπαλτάς -βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Θανάση Σκρουμπέλου- (διασκευή-σκηνοθεσία Βαλεντίνα Παρασκευαϊδου) στο χώρο τέχνης Sourliboom (Κλεισούρας 10, Θεσσαλονίκη). Από 18/2.
Μια ανατομία της κοινωνίας στην Ελλάδα των άλυτων εμφυλίων.

Ο Μαρξ στο Σόχο του Χάουαρντ Ζιν, στο θέατρο Εγνατία από 29/2. Ερμηνεύει ο Άγγελος Αντωνόπουλος.
Η παράσταση που σκηνοθέτησε η Αθανασία Καραγιαννοπούλου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για έναν νέο κύκλο παραστάσεων.


Συνεχίζονται... Πανικός στα παρασκήνια του Κεν Λούντβιχ (σκηνοθεσία Στάθης Μαυρόπουλος) στο θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71, Θεσσαλονίκη). Μέχρι 26/2.
Το μόνον της ζωής του ταξίδιον του Γεωργίου Βιζυηνού (σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης) στο θέατρο Όρα (Αντ. Καμάρα 3, Θεσσαλονίκη). Μέχρι 26/2.
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: