Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 26/3), "Φεγγίτης" (Κολοσσαίον, από 3/4), "H Κωμωδία των παρεξηγήσεων" (Μέγαρο Μουσικής, 10-14/4), "Art" (Κολοσσαίον, από 28/4), "Το Δείπνο" (Αριστοτέλειον, από 2/5), "Masterclass" (Αριστοτέλειον, από 15/5)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Oμιλία της Ιωάννας Μανωλεδάκη: Το θεατρικό κοστούμι και η λειτουργία του

Leave a Comment
(22-3-2018)

Η "Τέχνη" Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με μια εκδήλωση αφιερωμένη στο θέατρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Aίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος)

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στη σειρά "Ο καλλιτέχνης στο εργαστήρι του", θα μιλήσει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιωάννα Μανωλεδάκη, ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ., με θέμα "Το θεατρικό κοστούμι και η λειτουργία του".

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Μανωλεδάκη
Ζωγράφος και σκηνογράφος, ομότιμη καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια για περίπου 150 παραστάσεις θεάτρου, όπερας και μπαλέτου. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Εθνική Όπερα και το Λυρικό Θέατρο της Σόφιας, τη Λυρική Σκηνή της Αθήνας, την Εθνική Όπερα της Σλοβενίας και την Εθνική Όπερα του Βελιγραδίου, καθώς επίσης, επανειλημμένα, με την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" και με πολλά δημοτικά θέατρα και ιδιωτικούς θιάσους σε όλη την Ελλάδα. Από το 1997 έως το 2005 ήταν πρόεδρος της Εφορείας της Όπερας Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος και σε θεατρικές περιοδείες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 3310201)
Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στις 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: