Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Βρωμιά" (Θέατρο Τ, από 4/2), "Αρίστος" (Αθήναιον, από 22/2), "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 4/3), "Το τίμημα" (Αριστοτέλειον, από 13/3)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2018

Leave a Comment
(26-3-2018)

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την τιμητική διάκριση για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς (θεατρική περίοδος 2016-2017)

Οι υποψήφιες είναι:

Ευγενία Δημητροπούλου, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Στέλλα Βιολάντη (Έρως Εσταυρωμένος)" του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, στο Θέατρο Χώρα. 

Αμαλία Καβάλη, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Ορλάντο" της Βιρτζίνια Γουλφ, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη, στο Θέατρο Skrow.

Αλεξάνδρα Καζάζου, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Insenso" του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.

Ιωάννα Κολλιοπούλου, για την ερμηνεία της στην παράσταση "Στέλλα κοιμήσου", σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη, στο Εθνικό Θέατρο.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.
Η επιτροπή αποτελείται από τους: Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, στις 20:00, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9–11, Πλάκα, Αθήνα)
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: