Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Βρωμιά" (Θέατρο Τ, από 4/2), "Αρίστος" (Αθήναιον, από 22/2), "Σκηνές από έναν γάμο" (Σοφούλη, από 4/3), "Το τίμημα" (Αριστοτέλειον, από 13/3)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης 2018' στη Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
(2-3-2018)

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά τον κύκλο θεατρικών παραστάσεων "Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης", παραχωρώντας το Δημοτικό Θεάτρο Άνετον, σε θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διοργάνωση που θα ξεκινήσει στις 9 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου 2018, περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις και παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα:

9, 10 και 11 Μαρτίου 2018
"Nerium Park" του Josep Maria Miro από τη Θεατρική Ομάδα Ρίσκο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου.

16, 17 και 18 Μαρτίου 2018
"Himmelweg" του Juan Mayorga από τη Θεατρική Ομαδα Ουρανός με Αστέρια, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Γυφτάκη.

30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2018
"Mellonia" των Φώτη Δούσου, Αλέξανδρου Ράπτη από την Hippo Theatre Group.

13, 14, 15 Απριλίου 2018
"Σπιρτόκουτο – Πόλεμος σε τέσσερις τοίχους" του Γιάννη Οικονομίδη, σε σκηνοθεσία Στάθη Μαυρόπουλου, από τη Θεατρική Ομάδα Γκραν Γκινιόλ.

21, 22 και 23 Απριλίου 2018
"Ασθμαίνω" των Κατερίνα Σταύρου, Χριστόδουλου Ανδρέου από το Χοροθέατρο Ανελίν.

27, 28 και 29 Απριλίου 2018
"Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου - Το χρονικό μιας απόδρασης" (βασισμένο στο βιβλίο του Johann Wolfgang von Goethe, "Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου") από τη Θεατρική Ομάδα Άνθρωπος στη θάλασσα, σε σκηνοθεσία Κλαίρης Χριστοπούλου.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8 Μαρτίου 2018 (Ημέρα Γυναίκας)
Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, 12:00-15:00

"Μετρώντας τα φορέματά της" της Γερτρούδης Στάϊν, σε σύλληψη, μετάφραση, εκτέλεση και μουσική σύνθεση Ιωάννας Λιούτσια.
Μια σόλο περφόρμανς που αποσκοπεί στην έγερση ενός πραγματικού προβληματισμού για την Ημέρα της Γυναίκας, για τους ρόλους και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, για τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις τις οποίες καλείται να δεχτεί ή να αντιμετωπίσει.

3 Απριλίου 2018
Θέατρο Άνετον
Εκδήλωση με θέμα τη θεατρική σκηνοθεσία. Στο πρώτο μέρος θα γίνει παρουσίαση του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου, ο οποίος έχει διακριθεί σε διαφορετικά είδη θεάτρου μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, παρουσία του ιδίου. Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με σκηνοθέτες από τη Θεσσαλονίκη και τον Θωμά Μοσχόπουλο πάνω σε σύγχρονα ζητήματα σκηνοθεσίας. Την παρουσίαση και συζήτηση συντονίζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεάτρου Γιάννης Παρασκευόπουλος και Γιάννα Τσόκου.
Είσοδος ελεύθερη.

4 Απριλίου 2018
Θέατρο Άνετον
Εργαστήριο-masterclass σκηνοθεσία από τον Θωμά Μοσχόπουλο.
Το εργαστήριο-masterclass σκηνοθεσίας απευθύνεται δωρεάν σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου.Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: