Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Η γέννηση του κόσμου και Ιστορίες των 12 Θεών του Ολύμπου' από την Κάρμεν Ρουγγέρη

1 comment
"Η γέννηση του κόσμου και Ιστορίες των 12 Θεών του Ολύμπου", σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.(17-11-2017)

-Αλήθεια τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Πως γεννήθηκε ο κόσμος;
-Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο το χάος!

Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε… η Γη και η Θάλασσα. Κάποια στιγμή, μέσα από το χάος, ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν ο Έρωτας! Ύστερα δημιουργήθηκε πάνω από την Γη, ο Ουρανός! Όταν ένοιωσε την σκιά του Ουρανού πάνω της η Γη σκέφτηκε: "μ’ αρέσει που με αγκαλιάζει έτσι ο Ουρανός... Θα τον παντρευτώ". Έτσι γίνεται. Και... λίγο-λίγο θα φτάσουμε με παραμυθένιο τρόπο... στη γέννηση του Δία!

"Η γέννηση του κόσμου και Ιστορίες των 12 Θεών του Ολύμπου", σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

Οι μικροί και μεγάλοι θεατές έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας. Όπως: Προμηθέας και Επιμηθέας, Φίδι και Γάιδαρος, Δευκαλίων και Πυρρά, η γνωριμία του Δία και της Ήρας, η διαμάχη του Ποσειδώνα και της Αθηνάς, Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη, Ήφαιστος και Ήρα, Δήμητρα και αρπαγή της Περσεφόνης, Απόλλων και Μαντείο των Δελφών, Απόλλων και Δάφνη, Άρτεμις και η γέννηση του Ερμή κ.ά. 

Όλες οι παραπάνω ιστορίες, απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ (μια που όπως ξέρουμε οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων είχαν τα ελαττώματα των ανθρώπων) και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό θεατή.

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική επεξεργασία-video art: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι-μουσική επιλογή: Ανδρέας Κουλουμπής
Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Κατερίνα Γεωργάκη. 

Παίζουν: Χριστίνα Κουλουμπή, Έλενα Μιχαλάκη, Βερόνικα Δαβάκη, Θανάσης Πατριαρχέας, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Αλέξανδρος Μπούρκας-Μαράκης, Αλέξανδρος Βάρθης, Σοφία Σεμερτζίδου.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550)
Κάθε Κυριακή στις 11:30 και 15:30, έως 1 Απριλίου 2018
Εισιτήρια: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο), 8€ (ΑμεΑ)
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες (με διάλειμμα) 




Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

1 σχόλιο:

  1. Λυπάμαι πραγματικά που δεν παρευρέθηκα... Τέλος πάντων, θα συντονιστώ για τα μελλοντικά σας θεατρικά έργα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή