Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- 'Πορνό' από την Ομάδα Griffon στο Φεστιβάλ Αθηνών 2017

Leave a Comment
(12-6-2017)

Χρειαζόμαστε ένταση, χρειαζόμαστε ο άλλος να μας υποκινεί και μαζί να μας καθησυχάζει. Έχουμε την ανάγκη να συνδιαλεγόμαστε με τον κόσμο μέσα από διαφορετικές ταυτότητες, θέλουμε να νιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη συγκίνηση, είμαστε έτοιμοι να χάσουμε τα πάντα προκειμένου να βρούμε το αδιανόητο, να ζήσουμε οριακά, να συντριβούμε μυστικά.

Στο πεδίο της Εντομολογίας, ένα από τα βασικά στοιχεία μιας μυστικής ζωής αποτελεί ο προστατευτικός χρωματισμός, λέει η Rosalind Kraus. Η Kraus επίσης, μελετά τους σκοτεινούς Βικτωριανούς και το Συμβολικό, οι Βικτωριανοί εφηύραν -μεταξύ άλλων- τον όρο πορνό, προσφέροντας μας οπωσδήποτε και μια εικόνοποιία πολύ ενδιαφέροντων, εξεζητημένων, ερωτικών σκηνών.

"Πορνό", από την ομάδα Griffon, σε χορογραφία Ιωάννας Πορτόλου.

Με το "Πορνό" ολοκληρώνεται η τριλογία έργων που ξεκίνησε το 2014 με το "Δάσος" (σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης) και συνεχίστηκε το 2015 με το "Ταμπού" (σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών).
Διερευνώντας την έννοια των προσωπικών και κοινωνικών ορίων, την υπέρβαση, αλλά και τη λειτουργία τους, το έργο δομείται μέσα από ένα παλίμψηστο εικόνων που αντικατοπτρίζουν τη μεταβαλλόμενη φύση τους, εστιάζοντας στο ζευγάρι των ερμηνευτών.

Ο κόσμος του πορνό, φευγαλέος, τεχνητός, υπερβολικός, εύθραυστος, απαιτητικός, ονειρικός και τρομακτικός, καλυμμένος και επικίνδυνος, απαγορευμένος και μυστικός, βιώνεται σε μια ιερή στιγμή, του εορτασμού-στο-χείλος-του-γκρεμού, την στιγμή της άρσης των απαγορεύσεων, γιορτάζοντας την πράξη της κατάργησης ενός συστήματος, μιας πρακτικής, ακόμη και του ίδιου του εαυτού.

Μουσική: Αντώνης Παλάσκας
Σκηνικός χώρος-κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Συνεργάτης προβολής-επικοινωνίας: Γιώργος Κατσώνης
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ομάδα Griffόn

Χορεύουν: Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2017
Πειραιώς 260, Χώρος Ε
Πέμπτη 15, Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 21:00
Εισιτήρια: 20€, 15€, 10€ (φοιτητικό), 5€ (ΑμεΑ, ανέργων)Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: